Branič

Страна 220

.БРАНИЧ'

Број 4

чана тема — Значај Душановог законика — без закључака н резолуција, Конгресни одбор са правницима из Београда, решио је, да буде као свечана — уводна тема будућег Конгреса: Правни односи Дубровника са осталим југословенским земљама. Затим је приступљено избору других тема, па је решено, да за идући Конгрес буду следеће теме: 1.) Треба л.и увести усмени тестаменат? 2.) Улога истражног судије у кривичном суд. поступку. 3.) Трошарина као извор прихода у буџету државе, бановине и општине. 4.) Хипотека на поморским бродовима. Члановима Конгресног одбора стављено је у дужност, да изаберу референте, односно кореференте по свакој предложеној теми а рок за предају истих да буде 15. јули 1932. год. У дискусији по свима питањима везаним за Конгрес учествовао је велики број правника. Дискусија је била строго начелна и рад је завршен у пуној сагласносги свих учесника. Очекивати је, према томе, да ће Конгрес правника и ове године показати успех који сви правници желе. А његов успех зависи од одзива правника и интересовања њиховог за Конгрес. Др. Видан О. Благојевић, адв.

„БРАНИЧ" ИЗЛАЗИЈЕДАНПУТ МЕСЕЧНО Доноси актуелне чланке из теорије свих правних наука, саопштења ив судске и управне праксе, домаће и стране — са коментарима, чланке којима је смер заштита интереса адвокатског реда и ширење професионалне свести, службена саопштења адвокатских комора, које „Бранич" имају за свој орган. Власник и издавач „Бранича" је Адвокатска комора у Београду, коју претставља претседник Обрад Благојевић. Уредник „Бранича" је претседник Адвокатске коморе у Београду Обрад Благојевић. „Бранич" се шаље адвокатима — члановима Коморе бесплатно. За нечланове претплата стаје 120'— дин. годишње; за адв. приправнике судије и судијске приправиике 60-— динара годишње; поједини број 10'— динара.

„Бранич* се штампа у штампарији Живка Маџгревнћа (пређе „Туцовић"), Цара Николе II. ул. бр. 3. (Стан Проте Матеје 42), Телефон 21.129.