Branič

Поштарина плаћена у готову Година XXV ФЕБРУАР 1937.

Бр. 2.

БРАНИЧ ОРГАН АДБОКАТСКЕ КОМОРЕ У БЕОГРАДУ

Уредннк Бранича је претседник Адвокатске Коморе у Београду Владииир Св. Симић Власник и ивдавач Бранича је Адвокатска Комора у Београду коју преставља претседник Владимир Св. Симић У име Одбора главни уредници: Др. Видан О. Благојевић и Др. Радоје Ј. Вукчевић, адвокати САДРЖАЈ:

ЧЛАНЦИ О меничној способности лица осуђених на робију или ваточење од Драгића Н. Солдатовића судије Касационог суда у пенз. — Београд 55 Злоупотреба електричне енергије с обвиром на стари и нови кривични вакон од Драгослава М. Јовановића адвоката — Београд 58 Иввршење пресуда по вакону о радњама од Ник. М. Гајића члана Управе града Београда Београд 61 Критика теорије институције од Др. Борислава Т. Благојевиђа адвокатског приправника — Ваљево 67 СУДСКА ПРАКСА Из праксе Апелационог суда у Новом Саду — петнајест одлука од Бранка Јевремовића судије Апелационог суда — Нови Сад 82 Предајом покретне ствари врши

се пренос својине исте с«мо онда, ако није друкче уговорено од Јовице Б. Мијушковића, судије Ср. суда за град Београд. 91 По меничним споровима, чија је обавеза претворена у грађанску, рок за улагање призива је 15 дана, а не 8 дана од Јована Д. Смиљанића, секретара Касационог суда 92 Кад суд одбије предлог тужиоца да се донесе пресуда због пропуштања рока остављеног за одговор на тужбу, онда се не мсже упуштати у оцену тужбеног захтева и доказа поднетих у тужби од Јована Д. Смиљанића, секретара Касационог суда. 93 Новац, позајмљен у циљу коцке и изгубљен у коцки, не може се судским путем тражити натраг од Јована Д. Смиљанића, секретара Касационог суда 94 И ако је забрана на покретност дужникову удејствована у току критичног рока из § 11. од III. Стечајног Закона.разлучно право повериочево остаје и после

Уредништво Бранича налази се у Дечанској 13/11. Рукописисеневраћају. Прештампавање градива из часописа допуштено само са тачним означењемизвора.

Бранич доноси: расправе и чланке којима је смер заштита интереса адвокатског реда и ширење професионалне свести, службена саопштења Адвокатских комора којима служи као званични орган, и расправе и чланке из свих области права и прати развој правног живота у земљи и иностраиству. Б р а н и ч излази крајем сваког месеца. — Годишња поетплата за Б р а н и ч износи 120.— дин. За адвокате изван територије Београдске адвокатске коморе, адвокатске приправнике, судије и судијске приправнике годишња претплата износи 60.— дин. Поједини број 10.— дин.