Branič

Поштарина плаћена у готову

Година XXVII МАРТ 1959. Бр. 5. БРАНИЧ ОРГАН АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ У БЕОГРАДУ БРАНИЧ уређује одбор састављен од Владимира Св. Симића, Др. Видана 0. Благојевића и Др. Радоја Ј. Вукчгвића, адвоката САДРЖ4Ј:

ЧЛАНЦИ I Обравложавање одлука Апеладионог суда и наређења § 210 КП. II Може ли Апелациони суд, кад решава о приговору противу одтужнице ивменити квалификацију дела достављену у оптужници од стране државног тужиоца, од Братаслава М. Ђелошевића, адвоката — Лесковац ... 109 Повраћај права и поништај осуде (рехабилитација) и дејство ове на статус службеника који је губитком часних права изгубио право на државну службу од Др. Бсривоја Д. Петровића, правног реф. Мин. Саобраћаја Београд 112 Адвокатским приправницима треба дати већа бранилачка права пред окружним судом од Жарка В. Богдановића, адвокатског приправника—Београд 114 СХДСКА ПРАКСА Из пракСе Апелационог суда у Новом Саду — шест одлука из ириватно - правне области од

Бранка Јевремовика, судије Апелационог суда у Новом Саду. 117 Кад је продавац на саслушању код суда тражио да се потврди пренос имања на купца, онда је овај јачи од ранијег купца истог имања, који има само уговор, и ако тапија услед протеста ранијег купца није потврђена од стране суда од Тих. М. Ивановића, секретара Касац. суда у Београду 121 За спорове кућне службености надлежност суда одређује се према вредности означеној у тужби од Јована Д. Смиљанића, секретара Касационог суда у Београду 124 Ако се туженак, по § 123 /11 грађ. парн. пост., на првом рочишту не позове на држаоца спорне ствари, поступак има да се настави са тужеником од Јована Смиљанића секретара Касационог суда у Београду ... 126 Ако рок исплате није опредељен, интерес ће се по § 654. грађ. зак. плаћати од времена опомене од стране тужиоца од Јована Смиљанића секретара Касационог суда у Београду 126

Уредништво Бранича налази се у Дечанској 13/11. Рукописисеневраћају. Прештампавање градива из часописа допуштено само са тачним означењем извора.

Б р а н и ч доноси: расправе и чланке којима је смер заштита интереса адвохатског реда и ширење професионалне свести, службена саопштења Адвокатских комора којима служи као званични орган, и расправе и чланке из свих области права и пратн развој правног живота у земљи и иностранству. Бранич излази крајем сваког месеца. — Годишња претплата за Бран ич износи 120.— дин. За адвокате изван територије Београдске ддвокатске коморе, адвокатске Приправнике, судије и судијске приправнике годишњ* претплата износи 60.— дин. Поједини број 10.— дин.