Branič

Поштарина плаћена у г отову Год. XXVII НОВЕМБАР—ДЕЦЕМБАР 1939. Бр. 11 .-12.

БРАНИЧ ОРГАН АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ V БЕОГРАДУ БРАНИЧ уређује одбор састављен од Владимира Св. Симића, Др. Видана О. Благојевића и Др. Радоја Ј. Вукчевића, адвоката САДРЖАЈ:

ЧЛАНЦИ О одговорности регресних дужника по амортивираиим меницама од Косше Ј. ПротиЋа, адвоката — Београд ... ... 629 Награде аа рад у кривичним предметима од Др. Радоја ВукчизЉа, адвоката — Београд 633 О искључе" у удове из удовичког уживања од Љуоомира Н. Милојковића, секретара Апел. суда — Београд 638 СУДСКА ПРАКСА Прописи §§ 88 и 89 к. з. нису проширени и на кривична дела учињена путем штампе од бранка Је^ремовића, судије Апелационог суда у Новом Саду 640 Предлог за гоњење по делу из § 380 к. з. има се ставити у року од три месеца од дана пријема тужбе или платежног налога, а ие од дана извршне исплате дуга од Бранћп Јевремовића, судије Апелационог суда из Новог Сада 641 Бесправно ловљење дивљачи на државном добру и одношење

исте је дело из § 316 бр. 4 к. з. од Бранка Јевремовића, судије Апелационог суда из Новог Сада 642 Висину издржавања малолетне деце може услед измењених околности мењати старатељски суд, ма да су исту родитељи приликом ралвода брака споразумно одредили од Рафаила Мешулама, адзоката из Београда ... 643 Када при уговору о купопродаји простога права истраживања руда и копова, продавац није знаоу време закључ^ња уговора да је пронађена на терену тога права каква руда или коп, а купац је за то знао и прећутао је ту околност, онда је такав уговор услед заблуде и обмане ништаван од Андреје С. Триковића, адвокатског приправника из Београда 644 ИЗ АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ Заиисник XI редовне скупштине Адвокатске коморе у Београду одржане на дан 29 октобра 1939 године у сали Окружног суда за округ београдски у Београду 647

Уредништво Бранича налази се у Дечанској 13/11. РукописисеневраНају. Прештампавање градива из часописа допу штено само са тачним означењем извора.

Бранич доноси: расправе и чланке којима је смер заштита интереса адвокатског реда и ширење професиовалне свести, службена саопштења Адвокатских комора којима служи као званични орган, и расправе, чланке и саопштења из судске праксе из свих области права и прати развој правног живота у земљи и иностранству. Бранич излази крајем сваког месеца. — Годишња претплата за Бран ич износи 120.— дин. За адвокате извав територије Београдске адвокатска коморе, адвокатске приправнике, судије и судиске приправнике годишња претплата износи 60.— дин. Поједини број 10.— дин.