Brastvo

ИЗВЕШТАЈ

1. благајника главног одбора Друштва Св. Саве П. редовном главном скупу друштвеном, држаном на дан 17. Јануара 1888. године у Крагујевцу. Пана Господо!

Као главном блатајнику „Друштва Св. Саве“, дужност ми је, да вам саопштим резултате прихода и расхода овога друштва до конца прошле год. И ма да сам на Ј. друштвоном скупу, држаном 25. Јануара 1887. у Београду, већ изнео резултате друштвена, рада од дана његова засновања па до дана 1. друштвеног скупа, ипаћ ће мој данашњи извештај обухватити не само прошлу 1887. годину, нето све време друштвена рада од 26. Августа 1886. па до 1. Јануара ов. год., а то с тога разлога, што је прошли друштвени скуп донео одлуку, да се [. рачунска година има рачунати од 26. Августа 1886. па до конца прошле године.

„Друштво Ов. Саве“ насигурно броји много више чланова, но што ће овај мој извештај гласити. Узрок је томе тај, што има једна маса људи, који су се уписали за друштвене чланове, но који припадајуће улоге ни до конца прошле године нису положили; а сем ових, има много и таквих чланова, који су при-

А ГРИЊЕ