Bratstvo

Па

»Хриштанску заједницу« у 11.000 примјерака. Приходи су у прошлој години били 201.185 Дин. 95. Централно Братство »Вере, Наде и Љубави« у Крагујевцу, које има 300 чланова установило је Народну Хришћанску Трпезу, за коју је приписало и нарочити правилник у погледу хране и цене плаћања. У трпези се храни око 30 особа. »Н. Х. 3.« промијенила свој назив, те се Крагујевачко Братство Вере, Наде и Љубави зове НародноПравославноБратствоВере НадеиљЉубави.

__Порнографија у Сарајеву. Порнографска »књижевност« и »умјетност« налази у нашем граду и у свима већим мјестима Босне и Херцеговине добре муштерије. Порнографске књиге и слике продају се готово-у свим књижарама, папирницама и "трафикама. Тако зване »умјетничке репродукције« улазе у српске домове. Многе слике, које се нису смјеле у пристојном друштву показати, данас »украшавају« собе наше блазиране омладине. У трафикама, које се налазе 5 близини средњих и основних школа изложене су књиге са бестидним сликама и саблажњивим насловима. Против оваког тровања наше омла- . дине треба да предузму акцију и вјерске и државне власти.

Писма из народа. Појава нашег листа изазвала је разне коментаре. Успјех је наш у томе, што су се најповољније изразили о листу они којима је намјењен. Никола Лакић, тежак, добровољац из Мркоњић града, поздравља покрет и моли нас да што више примјерака нашег листа растуримо у народ. Он се тужи на све писмене људе да су заборавили на прву своју дужност према Богу, да су огрезли у свађама, а нарочито на проповједнике да им се ријеч слабо чује.

Слике за српске домове. »Б. С. С« у Сарајеву израдило је - за српске домове двије зидне слике и то: А. Н. Новоскољцева: Смрт патријарха Хермогена (5 динара) и Нова црква у Сарајеву (5 динара). Посљедња је слика рарела по оригиналној фотографији.

Катих. течај КОД питомица „Кола Срп, Сестара“. УБ. С. С.« одр= жавало је течај питомицама »К. С. С« Вјеронауку и главне моменте и срп. историје предавали су питомицама г. г. Борђе Будимир и Милан Карановић, чланови »б. С. С« Све су пито= мице добиле од Братства бесплатно поучне књиге “и »Братство«.

ћашим читаоцима. У посљедњем броју нашег листа опоменули смо поново све наше читаоце, који не плаћају претплату. И ако им је познато, да се наш лист издржава искључиво од претплате, већи број читалаца не плаћа претплату. Заиста је жалосно, да се у Босни и Херцеговини поред свих жртава, које подноси »Братство св. Саве« за лист, не може да одржава ни један— скромни религиозно-нац. листић. Претплата је