Bratstvo

2 председника, свешт. Вељко Гргуревић за подпредседника, Раде Топаловић за секретара, Милан Коземарић за. благајника, Ђуро „Лукић, Душан Калинић, Нико Вуковић и Н. Алинчић за, одборнике. ! лавни одбор Братетва, учиниће све да се ра= звије рад мјесног одбора у Зеници.

Пажња катихетама. — Први број нашег листа шаљемо свима катих тама средњих школа с молбом да нам сакупе претплатнике међу школском омладином. Претплата је ђацима. у пода цене т. ј. 20 динара годишње. Баци могу претплату плаћати у оброцима. Уверени смо, да ће катихете, схваћајући важност здраве религиовно-моралне лектире, учинити све да се »Братство« рашири у средњим школама,

"Молимо да се исправке ! — Погрешком коректора и сла"гара при ревизији штампане су незнатне грешке у песмама, г. Митровића, а врло тешке грешке у стилу и интерпункцији у чланцима дра Лазара Мирковића. Молимо, да читаоци учине исправке и да имају у виду да су настале непажњом ксректора а не писаца.

Нова задужбина. И Министарству Просвете основана. је нова задужбина под именом Задужбина бродарског капетана бродовласника Драгутина Тодића и супруге му Лепосаве рођене Радосављевић-Тог“оовић. Ова, је задужбина основана за верско-тросветне пилсве. Капетан Тодић, који је подигао о свом трошку дивну цркву, новом својом вадужбином показао је, да цени верско-просветни рад у народу и да је истински син свете православне цркве,

САДРЖАЈ:

Светом бави (Кондак).

Српским просветитељима и 12 (Општи тропар).

Е. 0. Николај : Прича овуку и јагњету.

Григориј Петров: Лепта сиромашне удовице.

Ј. К. Бупа: Из наше градине.

Виктор Никољскиј : Симон Ушаков.

Ђовани Папини : Прва четворица.

Свесветска конференција практичног 2 ша ћанства.

Опразницима ин светитељима месеца јануара.

Хроника. 5

Белешке.

„БРАТСТВО“ излази једанпут месечно. = Претплата годишња 40— Дин., полугодишња 20— Дин. За иностранство | годишња је претплата 100— Динара.

„Братство“ чек кон:о 1394.