Džuboks magazin

ništa drugo tačan je. Istini treba gledati u lice, i onda ako je lice puno crvenKastih tačkica. Uspela je u prvom redu zato јег je talentovana. АИ talent je samo deset odsto; sve ostalo je, rad. Bila sam veoma vredna. Do, re, mi ... u hiljadu verzija, na hiljadu načina. TJspeh samo tako može doći. Ko kaže da nije tako, taj ne govori istinu. Sta je za nju slava? Breme? Ili visoko dignut nos? Slava? Jedna veoma, veoma simpatična stvarčica која se sve više voli što je duže uz vas. Uspeh joj nije zavrteo mozak. Ostala je pristupačna, vedra, prijatna, uvek spremna na razgovpr. Kakva je pouka koju joj је podario uspeb? Da ga umem ceniti. Poznato je da su joj već nekoliko godina veoma omiljene suknje sa škotskim шоtivom na bretele. Da li će ih nositi i kroz deset godina? Ako mi se i onda budu sviđale takve suknje i ta.Kve bretele, nosiću ih, sigurno. Prekoreva li sebe .kad uveče razmišlja o proteklom danu? - Uveče nemam vremena da razmišljam, jer prvi dodir s krevetom znači da sam već zaspala. O čemu razmišljam kad zaspim, to zaista nisam još uspela da dokučim. I pored komplimenata koje joj upućuju, evo i jedne zamerke; voli da nametne svoju volju dnigima ... A šta bi uradila kad bi joj za trenutak bilo dopušteno da celoj Italiji nametne svoju volju? Nametnula bih veliki broj televizijskih emisija za mlade. A kad bi jedan sat bila direktor „Mondovizije”, kakvu bi emisiju poslala u TVtalase? Muzičku emisiju pod naslovom „Mladi svih zemalja, ujedinite se!”. Kad bi joj ponudili da po Kosmonautima pošalje poruku svetu, kojom bi kompozicijom to učinila? „Amore!” („Ljubav”).

Kad bi se mogla vratiti decenije unazad, koja bi slavna lićnost želela da bude? Madam Kiri Sta joj smeta? To što još nemam dvadeset i jednu godinu. Jane mogu potpisati nikakav ugovor, ne mogu glasati, ne mogu otići da igram tamo gde ja hoću, ne mogu Se udati bez dozvole, ne mogu otići van Italije bez ovlašćenja, ne mogu... još mnogo šta sve dok ne dode ta dvadeset prva godina i punoletstvo. Sta ipak može? Mogu da biram sladoled kakav mi srce želi. Izbor je srećom veliki; mogu da biram limun, pomorandžu, čokolađu, vanilu i tako dalje. Ah, da, mogu da vičem „Živela Rita Pavone” iz sve snage, mogu, all ja to neću, neću jer mi niko to ne brani. Sta misli o festivalima? Kad bi mene pitali, ukinula bih sve festivale na svetu. Zašto? Jer festivali i njihova atmosfera stvaraju zavist, nezdrav rivalitet, pokvarenost... Ispod festivalskih haljina i smokinga retko Kad kucaju čista srca ...

iL. kudo bi mene pilali, ukinula Mb sve fesflvale na svetu-«

Darko SARENAC

MALE IAHIMLJIVOSTII

provo ime • Pravo prezime Bob Dilana je Cimerman. Svoje umetničko prezime on je izabrao po engleskom pcsniku Dilanu Tomasu, koga veoma ceni.

grupa »c({ u »kontađiru« • U Italiji Je u toku manifestacija „Kantađiro”. Ove godine uvedena je i grupa „С” u kojoj se takmiči šest sastava. Isto tako, dozvoljeno je učešće stranim pevačima pod uslovom da oni pevaju na italijanskom jeziku.

ne mole svako da osnuje orkesfar • U Nemačkoj Demokratskoj Republicl je uvedena zakonska obaveza da onaj, ko hoće da osnuje orkestar Ш omladinski sastav, mora da polaže prethoduo muzički ispit.

13

džvboks' •ишшлауахт