Džuboks magazin

ŠTA IMA NOVO?

„SIEMILORSI PIŠ . „OBRADOVAO nas jt uapis o nama u poslednjem broju vašeg lista. Želeli bismo da vam pruž'lmo još neke podatke. Pre svega, da vas upoznamo s članovima VIS-a koji, bez ikak ve konkurencije, ima najlošiju opremu u celoj zemlji: LAZAR SIRISKI (solo gitara); DRAGOLJUB KRIVOKAPIC Spiro (bas gitara); MIROSLAV JOVOVIC 8080 (VOkalni solista i šef sastava); SRE TEN CERANIC CERO (bubnjevi) i DRAGOLJUB STOJANOVIC (ritam gitara). Sve je počelo pre tri godine. U Gimnaziji je osnovan vokalno-instrumentalni sastav, prvi te vrste u našem mestu. Zvao se „Crni biseri”. U januaru ove godine sastav se rasfor mirao. Mesec dana kasnije stvoreni su „Similorsi”. S instrumentima koji su bar za podeset procenata ispod pro seka održavamo zabavni život Vrbasa i okolnih mesta. Male je, medutim, onih koji znaju ko, osim nas, stoji iza naSih uspeha. Malo je onih koji znaju koliko je noći naš profesor Marinko probdeo nad pojacalima koje je sam za nas napravio. Malo je onih koji znaju za profesora Josipa Rota koji je naš aranžer, naš roditclj, naš branitelj i duša našeg sastava. Niko ne zna koliko je slobodnog vremena utrošio na skidanju i preradi aranžmana Nadamo se da će se dugogodišnje strpljenje i trud übrzo isplatiti. Nadamo se da će nas čuti još vise gradova. Do tada mnogo pozdrava i lepih žeIja „Džuboksu” od „SIMILORSA”

IIZLATNI AKORDIff SVE ZiATNIJi * POŠTO je u sastav sttgao novi solo-gitnrista, Vlado Delač, „ Zlatni akordi” nižu uspeh za uspehom. Na nedavno održanom festivalu VIS-ova u Zagrebu oduševili su publiku i od nje dobili najveći broj glasova Sastav je snimio i prvu ploču na kojoj se nalaze četiri popularize melodije: „My. generation ”, (Moja generacija), „ Lady Jane”, „You were on mu mind ” (Bila si mi u mislima ) i ~Marice dušo’’ (narodna pesma u njihovoj obradi). Zanimljivo je da su „ Zlatni akordi ” prvi sastav u Jugoslaviji kome je dopušteno da snimi i jednu melodiju na engleskom jeziku (My generation). I. Đ.

I NOVI SAD IMA SVOJE „ZLATKE NEKA vas ime ne zbuni: i Novi Sad ima vokalno instrumentalnu grupu koja se zove isto kao i njihove poznatije kolege Iz Zagreba, ~Zlatni akor di”. Upoznajte se s njima: HAT KO RAJKOVIC (bubnjevi 1 šef orkestra); MIROSLAV NEDIC (ritam gitara): ILTJA KOSOVAC (solo gitara) i VOJISLAV POPOV 7 (bas gitara). Sastav. koji je požnjeo zapažen uspeh na novosadskoj gitarijadi, u mnogome doprinosi zabavnom životu Novog Sada. Igranke na kojima sviraju ovi momci uvek su dobro posećene Novosadski ..Zlatni momci” vredno vežbaiu i žele jednu Siru afirmaciju. I zato upamtite i njihovo bnel

časna reč

★ Zli jezici tvrde da nijc čudo što „Kameleoni” zadovoljavaju svaku publiku i prilagođuju se svakoj sređini. Pa, jesu U ili nisu „Kameleoni”?

★ Jedna članica ženskog vokalno-inslrumentalnog sastava „Lutke” dokazuje da obožava Mišela Polnarefa i njegovu popularnu kompoziciju. Naime, na brojne pozive na sastanke ona neprestano odgovara ~Ne... ne... ne... ne... ne!”

★ Posle raskida engleskog sastava „Životinje” (Animals) ptvaraju se novi putevi sarajevskom sastavu „Beštije”.

★ Slavni Bitls, Džon Lenon, ulozio je protest vlasniku jednog hotela jer cele noći nlje mogao nl da trene. Razlog: iz susedne sobe dopirala je ..glasna i nepodnošljiva muzika”; Vlasnik je otišao da ispita muziku; izvodili su je Bitlsi!