Džuboks magazin

ČUJTE IH SVAKAKO

IF WERE A CARPENTER BOBBY DARIN KAD su već svi bili spremni da poveruju kako on neće vise dati ništa značajno u pop-muzici, ~sta ri dobri” Bobi Darin nas je uverio u suprotno. I ma koliko nismo naviknuti da ga slušamo u ovom stilu „country” baladi, moramo priznati da nas je dobro uverio. Posebno oplemenjeno zvu či kompozijica „Kad bib bio drvodelja”, pre svega zbog klasićnog gudaokog sastava u pratnji. Nadajmo se da nije u pitanju „labudova pesma” Bobi Darina. • UHVATI VETAR SILUETE SVIMA poznati prvi Donovanov hit privukao je i „Siluete” i navco ih da ga uvrste u repertoar svoje prve ploče. Neosporno najbolje ostvarenje na njoj, kompozicija „Uhvati vetar” nije mnogo izgubila prepevom i prilagodavanjem za vise instrumenata. Ostale kompozicije na ploči nisu, nažalost, na istom nivou. To su: „Tvoj rodendan” (Sha la la lee), „Najdraži san” (When you walk in the room) i „Keti” (Katy). • GOLDEN HITS LP DUSTY SPRINGFIELD ZA one koji Dasti poznaju odnedavno, evo prilike da čuju najbolje što je ova, trenutno najpopularnija pop-pevačica sveta, pevala od 1963. (kad je napustila trio „Springfields”) pa do poslednjeg hita, „All I see is you” (Sve što vidim to si ti). Tu su i „I only want to be with you” (Same želim da budem sa tobom), „Little by little” (Malo po maio), „My co louring book” (Moja slikovnica), ukratko sve što je Dasti uspcšno snimila za protekle tri godine. • LOOK TROUGH MY WINDOW Mama’s and Papa’s TRIUMF se nastavlja. Izgleda da je sasvim nemoguće da „Mama’s i Papa’s” snime nešto ispod nivoa koji su stvorili prethodnim hitovima. Violine, smenjivanje muških i ženskih partija, da bi svi zajedno dali horski deo, Bez zamerke!

da li znate

Uvek novi I uvek buntovni ■ CLANOVI grupe „Ribelli” napustili su moćni Celentanov Klan! Ova vest izazvala je dosta čjiđcnja s obzirom da su petorica mladića, uprkos svom buntovnom imenu, već niz godina najodaniji saradnici i prijatelji svog, sad već bivšeg „šefa Ćelcntana”. Mada su zadržali isto ime, clanovi grupe kažu da će u potpuuosti promeniti žanr I da će njihov prvi „samostalni podvlg” biti jedna LP ploča. Clanovi sastava: N’a tale Masara (saks-tenor i klarinet), Đani Aljo (bubnjar), Đorđo Benakjo (gitarist), Demetrio Stratost (vokalni solist i organist) i Andžel Salvador (bas gitara) samouvereno izjavljuju da ih niko neće zaustaviti u njihovom pohodu ka vrhu. Za početak su izabrali več pomenutu LP ploeu i višemesečnu turneju po Japanu. Oeigledno, momci su došli do zakljucka da ne treba živeti u senci velikog Adriana i da im se, s obzirom na veliku popularnost koju vokalno-instrumentalne grupe danas uživaju n Italiji, na ovaj način pružaju mnogo bolje šanse, Videćemo!

ŠTA SE SVIDA FRANSOAZI?

Zvezde stare godinu dona

■ POPULARNA fnarcuska pevačica, Fran soaz Ardi, sastavila je svoju top-listu za 1966: 1. „Strangers in the night” (Frank Sinatra). 2. „Take it or leave it” (Rolling Stones). 3. Don’t mess with cupiA” (Otis Redding). 4. „Little girl” (Syndicate of sound). 5. „La mer est comrne tvi” (Petula Clark). 6. „Love me please love me” (Michel Polnareff). 7. ~Qu’est-ce gue je fous id” (Antoine). 8. „Wild thing” (Troggs). 9. „River deep-mountain high” (Ike and Tina Turner) i „ Goin’back” (Dusty Springfield).

★ ENGLESKA revija „Rave” sprovela Je anketu među svojim čitaocima u želji da sazna koja su nova imena ostavila najbo_ Iji utisak tokom 1966. Neka od njih su sa► da II znate da II znate da li

18