Džuboks magazin

limo i da slušamo ploče, a ne samo da čitamo kako nam ,ih preporučuje „Krcko Oraščić”. PAVLE HORVAT, Subotica, Eg „Bosa Milićević” Dragi „Džubokse”, pročitala sam ono na tridesetoj strani „Šta kažete na to? Dali biste i u tom slučaju kupovali list?”. Ne znam kakva su to pitanja? Pa, naravno, da bismo ga kupovali! Moram da vam kažem da sam o tome razgovarao sa ravno 120 omladinaea našeg grada i obližnjih sela (koji idu sa mnom u školu) i svi su mi rekli da bi kupovali ne jeđan, već i dva primerka lista.

Druže uredniče, molimo vas da nam pomognete. U vreme kad je održan skup izviđača Jugoslavije na Fruškoj Gori, ~Omladinski klub umetnosti” iz Novog Sada pripremio je u šurni zabavu za izviđače i mi smo održali jedan konoert. Posle toga, dobili smo veliki broj pisama u kojima čitaoci traže da im pošaljemo fotografije. Po_ što nismo profesionalci i nemamo toliko novaca, objavite ovu fotografiju jer su svi naši simpatizeri vaši čitaoci. Drugarski vas pozdravlja, VIS „Zlatne stene” (bivši „Маnijaci”). MILOS CREVAR, NOVI BEOGRAD, Bulevar Lenjina 13 —Ah, Animalsi! Poštovana redakcijo, kad sam pročitao da su se Animalsi najzađ razišli, došlo mi je da zaplačem. Za mene je nestaio najkvalitetniji vokalno-instrumentalni sastav sveta. Svaka njihova kompozicija za mene je bila remek delo bita. Molitn vas da mi odgovorite da lj u „novim Animalsima” svira bar neko iz starog sastava. Nemojte se toliko bacati u tugu! Mazda ni „novi Animalsi” neće zaostajati za onim starim, a možda ćete steći i nove ljubimce. U „novim Animalsima” sviraju Erik Bardon i Bari Dženkins. BISERKA NOVOSEL, ZAGREB, Cvijetna c. p. p. 21 5 Sve najbolje u 1967. godini redakcijskom kiolegijumu sa željom da „Džuboks” bude ovakav kakav jeste, da nas informiše o muzici u svetu i kiod nas. Nadam se da ću biti prva koja sam vam uputila čestitku za Novu godinu. Niste bili prvi, ali zato ste drugi! Hvala na iepim željama. „Džuboks” ti ih uzvraća. Jesmo li prvi?

M. S. Zagreb, Petrova 75 Dragi „Džubokse”, nadamo se da ćete pismo objaviti u celini. Ovo nije ogovaranje već samo ispravljanje lažnih podataka. Zašto da se čitaoci zavaravaju? Neka se „Zlatni akordl” ugledaju malo na druge sastave skromnije u svojim izjavama i svom ponašanju. U petom broju „Džuboksa” nisu rekli istinu: 1. Nisu svi dobri učenici jer je za neke učenje Abilova peta. 2. Instrumente nisu kupili prodajom paradajza i nošenjem džakova, već su pozajmili novae od rodaka bas-gitariste. 3. Nije tačno da svi sviraju na klaviru i usnoj harmonici. 4. Probe održavaju u sobi ili garaži, a ne u podrumu. 5. Ne dopisuju se s „Kinksima”, a ako. se dopisuju neka pokaiu pisma. 6. Govore ,o slozi i prijateljstvu sa sastavima, a bill bl najsrećniji da ih nema. Ipak, moramo ih i pohvaliti. Ove godine su naglo izbili u prvi plan i postižu uspeh za uspehom. P. S. Možda ću zaraditi neku „šljivu” jer navodim punu adresu. Ako se to dogodi, javiću vam. Za svaki slucaj nismo objavili punu adresu. Naravno, ukoliko sami na tome ne insistirate. Kad vam je knedla več stajala u grlu pa ste, eto, moral! sve to da napišete red je da je sad garnirate bar jednom šljivom. Srećno! SRBOLJUB ISAKOV, Beograd, Knez Danilova 26 Đraga ređakcijo, slažem se s predlogom čitateljke iz Zagreba. Kada bi „Džuboks” štampao folio-ploče mogli bismo da slušamo naše ljubimee a da pritom ne plaćamo po nekoliko hiljada za ploču u komisionu. U Madarskoj, Poljskoj i drugim zemljama ne postoje ploče, ali zato se mogu kupiti zvučne razglednice sa melodijama Bitlsa i drugih sastava. Zar nije apsurdno što stariji kod nas smatraju ovakve ploče šundom, dok je ta ista muzika u Italiji priznata mada ova zemlja, u kojoj se veoma ceni ozbiljna muzika, ima mnogo veću muzičku tradieiju od nas. ♦ * # U redakeiju je stiglo nekoliko stotina pisama koja su podržala našu zamisao o izdavanju „Džuboksa” u novom rnhu. Mnogi mladići i devojke sakupili su i po stotinu potpisa svojih vršnjaka kako bi doprineli realizaciji ove zamisli. Nismo u mogućnosti da objavimo sva pisma, ali sva ona sadrže samo jednu želju: hoćemo novi „Džuboks”! Redakcija vam zahvaljuje na podršei i ujedno vas obaveštava da će novogodišnji broj našeg lista biti iznenađenje. U pozitivnom smislu, nadamo se! SAVO ŠKOBIC, Gimnazija, Novi Travnik Dragi j.Džubokse”, čitam te od prvog broja i ne nalazim ti mane. Zeleo bib da saradujem s tobom pa ti šaljem jednu fotografiju VIS-a „Kristalni dečaci” koji več nekoliko meseci s uspehom zabavlja omlađinu Novog Travnika. Evo i imena Ha-

BORIS ILOV, Kavadarci, XJI. Cando I’op-Ristov 16 Kao stalan čitalac vašeg lista, želeo bih da budem prvi koji vam čestita novu 1967. godinu. Prva novogodišnja čestitka, ova koju nam je uputio Boris Ilov, stigia je u našu redakciju 18. okiobra. Zahvalju. jemo! Zaista ste bill prvi.

nova sastava: Sead Strinić, Zlatan Zjakič, Nikola Tusun, Vlado Miletić, Dragan Dražić i Marinka Pogarčić. PETE PILIPOVIC, LJUBLJANA, Glavarjeva s. c. Pisao sam članovima grupe Spensera Devisa da mi pošalju lotos. Fotos sam dobio u rekordno kratkom vremenu, ali i molbu članova sastava da im mladiči i devojke koji žele njihovu fotografiju šalju i koverat sa čitko ispisanom adresom zbog nemogućnosti „ispisivanja komplikovanih jugoslovenskih imena”. Dakle, ako pišete nekom inostranom sastavu, priložite koverat sa svojom čitko ispisanom adresom. Varna brže njima lakse.

31

za vas B Rezervisano za vas B Rezervisano za vas