Ekonomist

624

Х. Економска политика 6. Проф. В. Широм Босне и Дал= мације. Југ. Лојд, 18. и AO. NR

"7. Др. Лаво М. Костић. Статистичка. обавештајна служба пи њени интересенти. Лет. Мат. Српске, мајјуни. 8. Миливоје М. Савић. Привредно стање варошице Коњица. - Пр.

41. Ото Дајч. Светска економска конференција. Југ. Лојд, 28. МТ

о. Миливој М. Савић. Привредно

стање варошице Олова. Привр.

Прегл. 19. УТ.

Мит. Миленко Гавриловић. При-

од

вредни · национализам. Привр. Претл. 12: МТ. Прегл. 12. МТ. -|- 9. А. Николић. Привредна смотра. n. Никола Бешлић. Прави узроци Радин. Покрет, мај 1927. поплаве у Бачкој и Барањи y | 10. B. Петвајдић. Светска привредна. 1926. г. Лет. Мат. Српске, мај = конференција. Лет. Мат. Српске, јуни. мај— јуни. : ; 5. Конференција привредних Комо- | 11. Вељко Петровић. Економска пара у Сплшту. Југ. А О МИТЕ кит сивност Црне Горе. Радн. ПоZA VAT крет, мај 1927.

НОВА КЊИГА

Читанка штедње, уредио Никола Гаћеша, Београд 1927. — Једна са планом и смислом састављена популарна књижица, која почиње лаким забавним саставима, да затим преко поучне и морализаторске прозе доведе до практичних савета, рачунских примера и упутетава за служење ЏПоштанском Штедионицом. Непзбежно је код оваквих књига да су једностране, али то код читања ове мале читанке, услед распореда градива, не пада тешко, ма да се на свих њених шездесет страница говори о штедњи и само о штедњи. Једино би се могло тражити и желети да је књига, која је намењена најширој публици, нешто потпунија и обимнија, како би у пуној мери постала права чЧитанка, т.ј. књига која се не чита одједном уод корица до корица« већ која се прочитава полако и постепено и што чешће узима у руке било ради забаве и поуке било пак ради практичних. упутстава и савета.

Власник за Друштво, Шредседник Одговорни уредник Милић Радовановић Никола Станаревић Јованова, 77 i Цар Урошева ул. 17

ГРАФИЧКИ ЗАВОД УМАКАРИЈЕ« А.Д. БЕОГРАД—ЗЕМУН |