Filatelista

~

_Надозорни одбор: претседник Милош.

Љесковац. комерц. одборници: Фехим Ђехлиловић, геометар, Рико Елзнер, слуокбеник, Божо Шокрацчић, студент и Иван Прохаска, кројач.

Суд части: Др. Милан Радулашки, пензвтонер, Хедвига Шарац, служо. инж. Ервин Пшори, Георгије Гигалов, техни“ap и Вилко Бач, служб.

На предлог управног одбора секушTUTHHA је изабрала за почасне чланове Савеза филателиста Босне и Херцеговине; инж. Александра Петровића из Беотрада, Радослава Хорвата из Загреба и "Ферда Кобала из Љубљане. Поред тога за рад на филателистичком пољу похваљени су на скупштини следећи чланови "филателистичког Савеза Босне п Херцетовине: Бехмен Џемал (Тузла), Ковачевић Никола (Дервента), Елвнер Рико, Ми-линовић Анте, Др. Кубурић Марко сви та Сарајева.

Претставници савеза Хрватске, Слове"није и Србије од доласка па до одласка из Сарајева нашшли су на велико гостопримство и предусретљивост како од «стране управног одбора Савеза филателиста Б. и Х., тако и од оних другова жојни су им показивали ишнтересантности и знаменитости главног града НР Босне ни Херцеповине. Још уједанпут се поновило и на филателистичком пољу братство и јединство наших народа извојевано у великој Народно-ослободилачкоцј борби, које треба да чува и негује сваки наш грађанин, па и сви наши филателисти, Ово (братство и јединство сковано на филателистичком пољу до данас биће лош више учвршћено онда, када се буде оформио Савез филателиста ФНРЈ.

Јован Т. Јојкић

ГОДИШЊА СКУПШТИНА ПОДРУЖНИЦЕ СФБиИХ У БАЊА ЛУЦИ

Подружница Савеза филателиста Босне и Херцеговине у Бањалуци одржала де своју прву редовну годишњу скупштину на дан 16 маја 1950 у просторијама СЛАШ. — Савез филателиста Босне и Херцеговине заступао је инж. Фрање Мижуш. Скупштина се углавном бавила радом и проблемима самог друштва, а у друтом реду и филателистичким проблемима у опште Нарочито је подвучен слаб рад управе на популарисању филателије меЂу омладином, као главним носиоцем 0масовљења _ овог корисног културног спорта. С тога се новој управи рад ка омладином ставља као један од главних задатака. Указивање кроз дискусију на

успехе и неуспехе, на недостатке, прошусте и тешкоће, на које је подружница наилазила , створило је базу за успешан рад новој управи.

У нову подружничку управу скупштина је изабрала:

У управни одбор: претседник инж Фрањо Микуш, директор СТАЛИ. секретар Др. Абдуселим Балагија, 'алвокат; благауник Иван Замоло, службеник; руководилац размене, Владо Кузинкијевић, службеник; чланови: Селма Дедић, Божа Марковић и Шавле Јешеј.

У надзорни одбор: претседник Негован Станишић, службеник; чланови Брог= цан Милић, наставник и Вјекослав Фулановић, службеник.

У суд части: претседникк Ернест Брамер, техничар п Ахмет Бешлић, службеНик. (Са скупштине су послати поздравни телеграми СФБиХ и ПИК КИБиХ.

На дан скупштине подружница У Бањалуци имала је 38 чланова: 34 редовна и 4 омладинца.

Јосип Милиновић O O —

ИСПРАВКЕ

У броју 5 нашег листа за мај 1950 године поткрале су се неколике веома незгодне погрешке па молимо читаоце да их приме к знању и изврше исправке: 1) У чланку Ал. Ј. Петровића „ЕВЖЕН ДЕРОКО", на страни 142, у првом ступцу, У 5. реду 'оздо стоји једна немила погрешка „пок. Др. Матијевић". Пошто је Др. Матијевић жив, на задовољство свију нас, његових пријатеља = по = штовалаца, треба реч „пок. испред његовог имена брисати. Молимо MN Др. Матијевића да нас за ову грешку извини.

9) У чланку С. Остојића „О СРПСКИМ МАРКАМА ЗА НОВИНЕ", на страни 148 испреметани су редови: На место прва четири реда у другом ступцу треба де дођу 22—95 ред, а на место ових трео« да дођу она прва четири реда. На страни 149, у првом ступцу треба брисати последњи ред при дну н у друпом ступцу први ред 'озго, а на место њих дописати „Da српске поштанске управе, сматрали су".

3 У „НАШИ ПРИГОДНИ ЖИГОВИ" завршетак треба да глави „слово 6" на место „бројка 6".

4 У „2 М, К. НЕМАТЗУКЕ« изостављен је поднатпис »СОРТМЈА SKUPŠTINA PILATELISTČKOG SAVEZA HRVAT5КЕ«. Треба га дописати.