Filatelista

рт OC |

једна пригодна марка са доплатком, Ć тим да приход иде Савезу филателиста Југославије, који би из ових средстава одвајао известан део за републичке савезе, а у циљу унапређења филателије. Пожељно би било да се тога дана изда већи број таквих марака, па да се од прихода од доплатка помажу и друга добротворна друштва — установе (напр. деца палих бораца, дечје установе и др.) по решењу Генералне дирекције ПТТ.

У. -- Поводом 65-годишњице филателистичког рада Инг. Александра Ј. Петровића, одржати прославу — о чему ће се старати Одбор за прославу. |

МТ. — Упутити предлог Савезу филателиста Југославије да се изради једна медаља са дипломом, која би се на меЂђународним филателистичким изложбама у иностранству додељивала за најбољи изложак марака југословенских земаља, који изложи неки страни филателиста. |

VII. — Настојати да се благовремено тражи дотација за одржавање часописа „Филателисте“, те настојати да се обезбеди што већи број огласа, да би се поправило- финансиско стање часописа.

МШ. — Предузети потребне мере да би Савез дошао до неких ванредних прихода, како се чланарина не би морала повишавати. 1Х. — да се наредна редовна годишња скупштина Савеза филателиста Србије тодржи последње недеље марта 1958 године у Београду.

Из САВЕЗА ФИЛАТЕЛИСТА СРБИЈЕ

Канцеларија СФС дели марке „ФЛОРА П“ првенствено оним подружницама и повереништвима, која су измирила чланарину за 1 тромесечје и која су на време извршила уплату за марке и доставила спискове својих чланова.

Скреће се пажња на пуштање у течај нових издања марака (В. под „Нове марке“!). Потребно је благовремено извршити уплате потребних износа за марке и доставити спискове чланова у дупликату са редним бројем пуним именом и презименом и чланским бројем.

Све новчане пошиљке за чланарину, марке и др. за СФС треба слати на жиро рачун Савеза у Београду 103-Т-1007. Не заборавити да на полеђину уплатнице треба стављати зашта се новац шаље.

Подружнице и повереништва не треба да забораве да редовно, сваког месеца, достављају Савезу месечна бројна стања чланова.

Повереништва и подружнице дужни

су да одмах по одржању годишње скуп-

штине, пошљу Савезу прописно оверен записник са скупштине,

Примећено је да се многи чланови воде и даље као омладинци, иако су према

ге =, + E U =

годинама испунили услове 34 редовне чланове тј. навршили 18 година. Нека подружнице такве омладинце одмах преведу у редовне чланове.

Приликом уписивања нових чланова треба приступнице да буду оверене од стране подружнице, одн. повереништва, =— печатом и потписом.

Сва писма за инострану размену треба слати директно на адресу руководиоца секције иностране размене: ЈБУБИВОЈЕ ИЛИЋ, БЕОГРАД УЛ.- ЈЕЛЕНЕ ЋЕТКОВИЋ БР 1211. — Извештавају се чланови да је на седници СФС од 31 марта 1957 решено да се од 1 априла повисе трошкови експедиције иностраних пошиљака по једном писму од 5 на 10 динара.

Подружнице које желе свеске за размену марака, треба да се обраћају писмено на адресу руководиоца размене АЦУ М. АЛЕКСАНДРИЋА. БЕОГРАД. Ул. Бориса Кидрића бр. 51.

ПАЖЊА ЧЛАНОВИМА САВЕЗА!

У списку изабраних чланова Управног одбора Савеза филателиста Србије, отштампаном у броју 5—6, на страни 81 случајно су штампарском грешком, изостала двојица изабраних чланова: под бр. 6 ТИХОМИР ДЕЉА (Београд и под бр. 34 МИЛАН ИЛИЋ (Београд).

Моле се чланови и читаоци да ово приме к знању и допуне списак чланова.

ОСНИВАЧКА СКУПШТИНА ПОДРУЖНИЦЕ У ЋУПРИЈИ

Оснивачка скупштина ове подружнице одржана је 12. У. 1957 у [ основној организацији ССРН. i

По избору радног претседништва упознати су чланови с правилима Савеза, који су с њима сагласили. Одређена је месечна чланарина: за редовне чланове 70 дин. за омладинце 10.

Избор управе: Управни одбор: Инж. Стојановић Ђорђе, Цвијовић Дејан, Ђукић Добросав, Стошић Иванка, Вранешевић Драгутин. — Надзорни одбор: Савић Бранислав, Шпет Јосип и Бушетић Јеротије. — Суд части: Усмијани Јосип, Динић Новица и Владимир Миленковић.

Новој подружници желимо много успеха у раду! .

ТОДИШЊА _ СКУПШТИНА — ПОДРУЖНИЦЕ „САВА“

Подружница је одржала редовну годишњу скупштину 25. 11. 1957.

Пре преласка на дневни ред одата је пошта минутом ћутања преминулом почасном члану подружнице Васи Исаило-

== =

155.