Filatelista

— Tražim predratne prigodne poštanske žigove: Zemaljska higijenska izložba, Beograd, 5—25. IX 1933.i Međunarodni kongres za Istoriju medicine, Beograd, 1—6. IX 1938. i sve poštanske žigove na temu Medicina i Farmacija. Dr. Robert Zagreb, Palmotićeva 20/1.

TRi FILATELISTIČKA DRUŠTVA U BEOGRADU

Gradski odbor Saveza filatelista Beograda, razmatrao je aktivnost svojih 8 filatelističkih društava i njihove mogućnosti za društvenu aktivnost. U cilju bolje organizacije rada, uključivanju u organizaciju većeg broja filatelista, koji aktivno sakupljaju marke a nisu naši članovi, te rada sa omladinom i druge aktivnosti, Gradski odbor predlaže članovima u Beogradu:

1. Da se od postojećih društava formiraju svega tri društva u Beogradu i to: jedno u Zemunu koje bi obuhvatalo filateliste Novog Beograda, Zemuna i Bežanije i dva društva za sve ostale opštine u Beogradu.

2. Ovakvom organizacijom stvorili bi mogućnost da u prostorijama Saveza u Beogradu ponedeljkom i sredom dežura predstavnik jednog društva a utorkom i petkom predstavnik drugog društva, dok četvrtkom i nedeljom i dalje ostaju grupni sastanci. Na ovaj način omogućili bi svakodnevni kontak između društava i članova, kako u pogledu podizanja maraka, naplate članarine tako i upisa novih članova.

Molimo naše članove da razmisle o ovom predlogu i preko Uprave svoga društva dostave predloge i sugestije.

31