Filatelista

In memoriam

CASAR JANKO

Dana 25. VII. 1970. godine u saobraćajnoj nesreći izgubio je život u svojoj 27moj godini dugogodišnji filatelista, član filatelističkog kluba Zemun.

Tragičnim udesom prestalo je da kuca jedno plemenito згсе, со veka koji je izvan svega gajio i širio napredne ideje, kako na radnom mestu, tako i u svim drugim sredinama n kojima se kretao. Prišao je filateliji svim svojim žarom i ljubavlju, Jer je u istoj Video izvanredne mogućnosti za zbližavanje ljudi različitih profesija i nacionalnosti.

U svom kratkom životu ispoljio je veliku ljubav prema radu, u preduzeću »Teleoptik« u Zemunu, zatim je i pored teških uslova rada, redovno učio i posećivao nastavu na Srednjoj mašinskoj tehničkoj školi u Zemunu.

Takođe je bio veoma altivan član dobrovoljnog vatrogasnog društva »Matica« u Zemunu, gde se isticao u akcijama gašenja požara i spasavanja ljudskih života i imovine. |

Pored mnogobrojnih zaduženja, školovanja i obaveza na radnom mestu, bio je veoma cenjen aktivista n društveno-političkim organizacijama. Filatelističko društvo Zemun, društveno-političke organizacije, porodica i mnogobrojni drugovi i prijatelji, izgubili su ovim tragičnim udesom, vernog druga i člana, a porodica nikad neprežaljenog jedinca. 29