Filatelista

25. Пр у „Прослава“ веће, с нешто уже, и уско л. Већа су и слова в и друго а. У речи „Штампарије" сва слова осим ШЕ су већа и нешто другчијег типа. У једном делу тиража 9 је отворено горе (у „1893") а слово ј оштећено горе. Код комада код којих се ово не јавља, словоа Ши друго а у „Прослава“ су и дебљи од осталих слова, а а је постављено нешто више од осталих. Дебље јеп [у „1893", па јасно се истиче на полеђини.

GLAVNI UREDNIK SE POZDRAVLJA SA ČITAOCIMA Dragi čitaoci,

Kao što vam je poznato 1962. godine izašao je svega jedam broj Filatelista 1/12. Neki naši »prijatelji« ma godišnjoj skupštini SEJ Kritikovali su rad Saveza Srbije i ovaj broj pakosno mazvali godišnjak. To me je zabolelo, došao sam u Savez li ma svoju ruku jamuara 1963. godime sa minimalnim movčamim sredstvima, uz pomoć drugova Milana Ivamovića i dr Novakovića 'zdao prvi časopis pod imemom rami Jes urednika Raičevića. Broj je štampan u ravnoj štampi ma svega 16 strana. Odmah iza toga izdao sam drugi broj pod svojim imenom. Dve godime kasnije vratio sam se ma visoku štampu i ma 32 stramice lista. Ukupno do sada sam iizdao 42 broja, što bi za 8 godina iznosilo po šest brojeva godišnje. Sve ovo radio sam ne sa ubeđenjem da Ću vam mešto kvalitetmo ili movo pružiti u filateliji već iz dva razloga: prvo što smatram da je Savez bez ista isto što i radmja bez firme i drugo, da kolko tolko imformišem filateliste o movostima, razvoju i aktivnosti filatelije i društava. Ako sam u tome bar delimično uspeo zahvalnost pripada Upravnom cdboru Saveza filatelista Srbije i svim mojim saradnicima, koji su podpisani dspod svojih napisa u svim brojevima. Posebnu zahvalnost dugujem jednom migde me podpisanom, koji Je u svakom broju sarađivao i zaista ri mnogo pomogao a to je moj dobri čika Janko Martimović iz Beograda.

U maju je naša godišnja skupština, mamo dosta mladih poletnih filatelista, izaberite mekosa od mjih ı tražite više, a omi će bez sumnje moći više da vam pruže, jer na kraju krajeva stara je istina: na mlađima svet ostaje. — HVALA.

Moram: priznati da misam uspeo iu prognozi, kakva ćete mi pitamJa postaviti od martovskog do ovog broja.

Humistel Eranc ma radu u Nemačkoj pita: da li će šest suverenih država izdavati prigodne morke i kako će se to odraziti na masovnost naše filatelije.

Dragić Dragić: sedište Savezne države verovalno će biti u glavnom gradu republike iz koje je ličnost koijaa presedava u predsedništvu. Možete li zamisliti koliko će biti prigodmih marama kada ih počnemo izdavati u čast predsedavajućeg i slavnog отада. Вјасо пата закирljačima. Dolar je postao maša macionalna valuta. Na televizijskim reklamama se više me vide »crvemdaći« već dolari. Znate li čija će poštanska marka dobiti takvu vezu, da se na vreme orjentišemo, pita čitalac pod imenom Petefi Šamdor, :

22