Filatelista

INDIJSKA MEĐUNARODNA FILATELISTIČKA IZLOŽBA

Ova izložba će se održati u Halls of Nations, Exhibition Grounds, od 14—23. novembra 1973, u organizaciji Indijskiog Odeljenja za Poštu i Telegrafe. Izložene će biti ne samo retke kolekcije koje poseduje ovo odeljenje nego i vredne kolekcije privatnih kolekcionara — filatelista iz Indije i celog sveta. Oko 2.500 specijalno uramljenih ramova biće izloženi. Više od 400 zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja biće dodeljeno kao specijalne nagrade. Pravila i propisi za učestvovanje na ovoj izložbi mogu se dobiti od Mr. S. P. Chatterjea, Secretary, о Dak-Tar Bhavan, Parliament Street, New Delhi 110001 (INDIA).

SAVEZU FILATELISTA SRBIJE

Dragi i poštovani drugovi,

es те gledajući onaj najnoviji TV kviz, uverio sam se koliko je filatelija krasna disciplina i kako veliku moć posjeduje kao i kultur. nu širinu i bogatstvo onih koji se njome bave. Sve do ovih dana bio sam u zabludi, smatrajući je luksuznim dokoličarima. (Nadam se da su ı mnogim drugima otvorene oči)....... pa

Prof. Halilović Asim Slavka Mićića 27, Tuzla.

ГОДИШЊА СКУПШТИНА ДРУШТВА ФИЛАТЕЛИСТА НОВИ САД

Друштво филателиста Нови Сад одржало је на дан 1. априла 1973. тодине своју редовну годишњу скупштину. Скупштина је одржана у просторијама друштва у улици Војводе Путника бр. 1 у Новом Саду.

Радом скупштине руководило је радно председништво од три члана на челу са Инг. Шостаковом.

Пошто су изабрани записничар, оверачи записника, кандидациона комисија и верификациона комисија, прочитани су извештаји управног одбора, надзорног одбора и суда части,

Извештај управног одбора о раду Друштва од априла 1972, до априла 1973. године поднео је Др Реља Поповић председник управног одбора.

Извештај о финансијском пословању и извештај надзорног одбора поднео је Ернест. Вајс председник надзорног одбора.

__ У исцрпном извештају Др Реља Поповић је упознао чланство „са радом Друштва у протеклом периоду од две године, са тешкоћа„ма на које је наилазило као и са успесима и неуспесима. Он је подвукао да је Друштво у 1971. години издржавано једино од чланари„не и да је материјално слабо стајало. У току 1972. године ситуација се знатно изменила, благодарећи добрим односима Друштва са ПТТ Нови Сад које је Друштву одобрило рабат од 5% а касније од 7%, Друштво је остварило знатне приходе. Поред прихода од рабата од продаје марака Друштво је своје материјално пословање побољшаАло приходима од уписнине и улазница тако да је чист приход Друштва на крају 1972. године био око 20.000— нових динара, што пред ставља знатан успех.

20