Filatelista

štvom Filatelista iz Zemuna, kao i održavanje saradnje sa Filatelistima mađarskog grada Pečuha. Posebno je podržana inicijativa za obnovu, odnosno osnivanje Saveza Filatelista Jugoslavije, koja se opće ukazala potrebna, kako zbog održavanja međunarodnih filatelističkih izložbi i u opće nastupa u inostranstvu, zajedničkih nastupa na jugoslovenskom nivou pred Zajednicom JPTT poduzeća i bolje povezanosti svih filatelista u cijeloj zemlji. Filatelija ne može zatvoriti samo u uske republičke okvire, jer je njeno polje rada široko, a time se filateliji omogućava veće i značajnije djelovanje. Ovaj stav osječkih filatelista iniciran je Pismom Izvršnog Biroa CKSKJ i Predsjednika Tita, jer u današjem značajnom društvenom trenutku i filatelisti moraju doprinijeti svoj udio.

Takođe je zaključeno da se filatelija njeguje u svim oblicima, a koja su u skladu sa našin socijalističkim društvenim uređajem, da se u toku godine održi Filatelistička izložba, kao i niz drugih zaključaka, značajnih za rad kluba.

Novi upravni odbor kluba nije biran, pošto sadanjem traje mandat još godinu dana.

N. D.

MEDICINA I FILATELIJA

Izložbe u Domu zdravlja »Boris Kidrič« u Beogradu. U prostorijama ovog doma u čast 8. marta lekari su priredili izložbu svojih delatnosti na kojoj je izlagao svoju motivsku zbirku dr. Berložan.

Izložba na Institutu za medicinu rada i radiološku zaštitu SR Srbije „Dr Dragomir Karajović« u Beogradu. Lekari-specijalisti medicine | rada priredili su u svojoj matičnoj instituciji izložbu svojih delatnosti, na kojoj je dr Novaković izlagao dva filatelistička eksponata: Medicina rada u filateliji Jugoslavije ı Đerdap. izložba je otvorena 31. Ili u čast 15-godišnjice Sekcije za medicinu rada Srpsko lekarskog društva, jer je toga dana održana i svečana proslava jubileja.

Prigodni poštanski žig i prigodna dopisnica za Medicinu rada. U čast 15-godišnjice rada Sekcije za medicinu rada Srpskog lekarskos društva u Beogradu je 31. III bio u upotrebi prigodni poštanski žig, a izrađena je i prigodna dopisnica, kojima su obeleženi ı jubilej dosadašnji razvoj ove mlade, ali značajne discipline medicine u SR Srbiji.

NOVE MARKE AFAR Znameniti ljudi, Paster i dr. 5 vredm. 120 Fr Ptice приђу 500 Ег Розета ргедзедп. Ротр:дџа 2 0) 230 Ег ALBANIJA kongres albanm. omladine 2 vredn. 2,30 L 55 godišnjica Oktobar. revolucije 3 о. 2,30 1. 60 godina nezavisnosti А. a 2807; Mozaik 7 4,00 1,

22