Filatelista

УШ. Престанак рада друштва:

Ча. 25

Друштво може престати са радом по одлуци скупштине или ако то нареди надлежни орган државне управе, или се на основу договора може спојити са другим филателистичким друштвом, 0 чему такође одлучује скупштина.

Ако друштво престаје са радом имовина се предаје Савезу филалелиста Србије, а ако се спаја са другим, имовина се предаје новом друштву.

1Х. Завршне одредбе: Ча. 26

Ова правила прописала је скупштина филателистичког друштва „Београд“ 15. маја 1973. год. а ступају на снагу када их одобри Секретаријат за унутрашње послове града Београда.

Даном ступања на снагу ових, престају да важе правила од 24. маја 1968. године.

Секретар Председник друштва (Бенедикт Михајловић) (Душан Главоњић)

Напомена: Правилник Филателистичког друштва „Београд“ 0о6јављујемо као огледни примерак, који може да послужи нашим друштвима ради регистрације код СУП, а нарочито оним друштвима која се накнадно оснивају. За друштва која су раније била регистрована Правилник потписује секретар и председник, док за друштва која се тек оснивају, односно која су основана а нису регистрована код СУП-а Правилник мора да потпише 10 пунолетних граБана, који се сматрају оснивачем друштва.

Сву осталу документацију коју треба приложити треба припремити по Закону о Удружењу грађана, који смо раније у целини објавили.

IZLOŽBE MARAKA

U ovoj sezoni održano je više filatelističkih izložbi, na kojima su učestvovali u nešto značajnijem broju nego ranije i naši filatelisti.

BUKUREŠT: U ovom gradu održana je filatelistička izložba socijalističkih zemalja, pod nazivom SOCFILEKS III na kojoj je učestvovalo 28 izlagača iz Jugoslavije, koji su osvojili znatna priznanja za svoje eksponate, ma da je ocena komesara ing. Vladimira Vujoševića sasvim drugačija. On naime smatra da je plasman naših izlagača slab, gledano kroz medalje višeg ranga i da se u budućim izlaganjima mora posvetiti više pažnje odabiranju i sređivanju izložaka koji se upućuju na međunarodne izložbe.

U istom gradu početkom oktobra održana je izložba AEROMFILA 73 posvećena pedesetogodišnjici prvog međunarodnog noćnog leta Pariz— Beograd — Bukurešt. I na ovoj izložbi učestvovalo je pet naših izlagača, što se smatra značajnim uspehom, obzirom na ograničenost materijala koji je mogao da se izlaže.

20