Filatelista

требе, замењује га други делегат савеза домаћина.

Састав Изврног одбора утврБује Скупштина. Промјене извршене у периоду између двију скушштина увтрђује слиједећа Скупштина.

Извршни одбор доноси одлуке једногласно, у складу са чл. 5 овог Статута.

Члан 12.

Извршни одбор Удружења је дотоворни форум за координацију рада републичких и покрајинских филат. савеза Југославије у питањима:

— припрема Скупштине Удружења, — припрема плана рада и приједлога других докумената Удружења, које доноси Скупштина,

— извршавања задатака, што произлазе из одлука Скупштине Удружења,

— ријешавања текућих задатака, у колико нису у надлежности Скупштине Удружења.

Члан 13.

Извршни одбор састаје се према потреби, а најмање 2 пута годишње.

Сједнице Извршног одбора сазива председник на захтев једног или више чланова Удружења. Сједница се може сазвати само ако је солидно припремљена, ако је предлагач припремио дневни ред и потребне приједлоге са образложењем и ако су они од таквог значаја да их може ријешиги само Извршни одбор. Позив се обавезно доставља 30 дана прије одржавања сиједнице, а изнимно и у краћем року, ако се са тиме претходно сугласе сви чланови Удружења. У позиву се назначује дневне ред, те мијесто, дан и сат одржавања сједнице. У позиву се достављају и сви приједлози и материјали о којима ће се на сједници расправљати,

У дневни ред обавезно се уносе сви приједлози чланова Удружења, који су достављени до дана упућивања позива. Коначан дневни ред утврђује Извршни одбор на сједници.

Сједнице Извршног одбора одржавају се у правилу у сједишту Удружења. Савез домаћин дужан је осигурати просторне и друге увјете потребне за нормалан рад Извршног одбора.

На сједници се обавезно води записник, у који се, уз краће податке о битним збивањима на сједници уноси прецизно и коначно формулисани закључци. Записничара осигурава савез домаћин. Закључци Извршног одбора пуноважни су када их потпишу делегати свих чланова Удружења. Закључци се потписују одмах при крају сједнице, након чега се објављују чланству и јавности.

Члан 14.

Председник Извршног одбора Удружења представља Удружење пред трећим особама.

Председник Извршног одбора као делегат савеза домаћина, супотписује све закључке Скупштине и Извршног одбора.

У периоду између двије седнице Извршног одбора, председник извршава само оне задатке соји му је Извршни одбор изричито одредио, као и задатке у вези са припремама за идућу сједницу Извршног одбора.

Документе којима се обавезује, председник потписује након што је за то претходно добио изричито "овлаштење Извршног одбора.

Председник се брине за извршење закључака Извршног одбора, за правилан рад комисија Удружења и за уредно и ажурно вођење административног и финансијског пословања Удружења, у складу са овим Статутом и законом ,