Filatelista

Bovor, pak od tog vremena često zajednički mastupamo, a društvo surađuje i sa glasilom HFD-a „Vjesnik”, koji povremeno objavljuje i naše članke. Ove godine evocirana je uspomena па kipara Kršinića prigodnom Коуегtom i žigom, a izdate su i omotnice uz žigove u povodu obljetnice pjevačkog društva sveta Cecilija i 10. obljetnice društva.

Adresa: Toni A. Sessa, Grad 155, 50260 Korčula.

T. A. Sessa, Korčula

ФИЛАТЕЛИСТИЧКА ИЗЛОЖБА У СКОПЉУ

Поводом дана ослобођења Скопља, од 13. до 20. новембра 1983 године у Центру за културу и уметност приређена је самостална · филателистичка изложба Јордана Пешевског — прва изложба у Скопљу после двадесет година. Изложбу је отворио Димче Беловски, члан председништва ЦК СКЈ, у присуству великог броја гостију.

Познати филателиста из Београда приказао је на паноима изводе из својих збирки: „Тито у очима света", „Владимир Иљич Лењин“, „Железничари — народни хероји", „Железнице у свету“ и „Речи, звук и покрет". Посебну пажњу привукло је 200 разгледница старог Скопља.

Савез филателиста Македоније, организатор ове изложбе, издао је пригодан коверат и карту, а на скопској

пошти био је у употреби пригодан поштански жиг.

САВЕЗ ФИЛАТЕЛИСТА МАКЕДОНИЈЕ

Савез филателиста Македоније окупља око 3000 чланова и има седиште у Скопљу (700 чланова) Поред ФД Скопља, филателистичка друштва постоје и у следећим местима: Битола, Штип, Охрид, Титов Велес, Кичево, Струмица, Струга, Кочани и Прилеп (адреса Благоја Ћурчиевски, Пелистерска 6, 97500 Прилеп).

Адреса: Сојуз на филателистите на Македонија, п. фах 2703, 91000 Скопие. Иста адреса важи и за ФД Скопие. 38

, 14,11,1985. Скот;

ПРВА ФИЛАТЕЛИСТИЧКА ИЗЛОЖБА У ЧАЧКУ

У Чачку је одржана прва филателистичка изложба од 15. ЈУ до 15. УМ 1983 године.

Том приликом удружење колекционара „Градац“ издало је пригодну коверту са сликом Народног музеја у Чачку, а коришћен је пригодни жиг са сликом споменика Надежди Петровић. ФИЛАТЕЛИСТИЧКА ИЗЛОЖБА У МЛАДЕНОВЦУ

Филателистичко друштво „Космај" из Младеновца од 2. ХГ до 7. хП организовало је трећу филателистичку изложбу посвећену четрдесетогодишњици Авноја и десетогодишњици оснивања друштва, на којој је излагало 15 чланова друштва. |

Тим поводом издата су два пригодина коверта уз пригодни жиг.

В. Марковић, Београд