Filatelista

16

Иван Тангл, Нови Сад ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ДРУШТВА ФИЛАТЕЛИСТА СНОВИ САД: ЗА ПЕРИОД 1996 - ЈУН 1998.

Делатност Друштва у извештајном периоду

јим радом поново арфимише као организовани носилац филателије у граду насталим после дужег периода стагнације и незаинтересованости за филателију. Овај задатак Друштво је остварило пре свега својом издавачком делатношћу као и приближавањем најмлађим.

Од октобра 1996. године до фебруара 1998 ДЦФ “Нови Сад“ је преко своје Комисије за издавачку делатност реализовало следеће пројекте:

у 7 периоду 1996 - јун 1998. основни задатак ДФ “Нови Сад“ је био да се сво-

1. Олимпијске медаље у Атланти - пригодна жиг, коверат и максимум карте (октобар 1996.)

· 200 година Алмашке цркве - пригодан жиг и коверат

· Тениски турнир у Новом Саду - пригодан жиг, коварат (мај 1997)

150 година Галерије Матице - пригодан жиг и коверат

150 година Музеја Војводине, два пригодна и жига, коверта и максимум карте · Пригодан издања за оба Божића (25. децембар 1997. и 7. јануар 1998.)

. 250 година стицања статуса Града Новог Сада

MTM O Oi O O) У

У Новом Саду су за ово време одржане и две промоције пригодних поштанских марака у којима је ДФ “Нови Сад“ имало запажено учешће.

Промоције су одржане у сарадњи са ДП “Југомарка“ и Поштом а поводом пуштања у промет пригодних поштанских марака «Олимпијске медаље у Атланти" и “Музејски експонати" (на маркама су приказани експонати из Музеја Војводине). Прва промоција је одржана 17. октобра 1996. у Скупштини града а друга 18. новембра 1997. године у Музеју Војводине. Промоција у Музеју Војводине одржана је у склопу прославе 150-те годишњице ове значајне културне институције. У склопу промоција у организацији нашег Друштва су одржане и две мање филателистичке изложбе. Своје спортске збирке у Скупштини града су приказали господин Вујковић из Суботице и господин Драгош Петровић, који је у Музеју Војводине излагао своју збирку на тему уметности.

У оквиру промоције пригодних поштанских марака Олимпијске медаље, Сањи Ивошев и њеном тренеру Јаношу Јухасу су уручени пригодни поклони са издањима ДФ “Нови Сад" за ту прилику.