Filatelista

_ФИЛАТЕЛИСТА

·FILATELISTA ГОДИНА

7 ЧАСОПИС САВЕЗА ФИЛАТЕЛИСТА СРБИЈЕ

{i MAJ 1999. 238/239

па ар ћир

СВЕТСКИ ПОШТАНСКИ САВЕЗ Међународни биро

Генералном директору

Берн

[53% господине Генерални директоре,

| За моју земљу историја се понавља. Као што је на пролеће 1941. године „н нацистичка немачка напала Југославију, тако смо и данас жртве нове агресије - агрего сије НАТО снага. На најбруталнији начин, хладнокрвно и систематично, уништава 32 се једна мала земља и покушава се да се један поносан народ, народ са славном Јн историјом, баци на колена.

То је подухват који се коси са људским правима, са начелима части, са уп поштовањем суверенитета једне државе. То је агресија којом се у освит ХХТ века же укида међународно право и уводи право силе (јачега). То је лицемерје без преседана: 0 бомбардује се да би се, наводно, очувао мир.

Свако ко је иоле заинтересован да разуме ситуацију у Југославији треба да зна олда наша земља никада није угрозавала интегритет друге земље. У нашој историји ауувек смо водили одбрамбене ратове и увек смо били на страни правде и истине.

Данас такође водимо одбрамбени рат: бранимо наш државни интегритет уосупростављајући се највећем међународном злу - тероризму. И као што нисмо ужжелели да предамо албанским сепаратистима дао наше државне територије, нити да 9266 покоримо диктату Новог светског поретка у Рамбујеу, тако ћемо учинити све да,

Чу овој неравноправној борби, одолимо НАТО агресору.

У овој агресији угрожени су и људи и материјална добра. Неминовно ће бити нууништена и наша поштанска инфраструктура, коју смо годинама, као земља у разво„фу; тешком муком градили како бисмо постали равноправан део “Једног света - једне оппоштанске мреже" (Опе мопа - опе postal network).

Сматрам, господине генерални директоре, да ми као професионалци и као људи