Filatelista

78

II ---- шп _____

galerije ı vreme održavanja izložbe smatraju optimalnim.

Pored publike koja redovno prati kulturna događanja u glavnom gradu i filatelista čije Je interesovanje zaista veliko kada su u pitanju ovakve manifestacije, očekuje se da će izložbu posetiti brojne đačke ekskurzije iz unutrašnjosti (koje inače u to vreme borave u Beogradu).

Svakako „najbrojnija grupa posetilaca biće ona teško definisana ali uvek prepoznatljiva kulturna grupa prolaznika u kojoj se uvek nalaze novi sakupljači ı izlagači -– mladi koje će zainteresovati ı privući izlagačka filatelija ı stariji koji će dobiti pravu sliku ı informaciju o materijalu ı kulturnim vrednostima koje možda i sami poseduju. Njima je zaista potrebno ponuditi zanimljive sadržaje pa se o tome ovoga puta posebno mislilo.

Da bi se osvežio program i izašlo iz uobičajenih klišea filatelističkih

0

izložbi, organizator se potrudio da uz "Veliku izložba" u galeriji "Progres", priredi ı izložbu filatelističke umetnosti u Narodnom muzeju. To je svakako kulturni događaj koji zaslužuje posebnu pažnju. Prvi put kod nas, na jednom mestu, biće izložene grafike inspirisane vizuelnošću pisma, zatim radovi grupe umetnika mejl-art orijentacije ı likovni predlošci za poštanske marke Jugoslavije. Za posetioce je to mogućnost da se uoči velika povezanost ı isprepletanost filatelije i umetnosti. Prilika da se sve to vidi na primerima i u radovima vrhunskih jugoslovenskih umetnika Je zaista Jedinstvena.

Do kraja jula Izložba će otvoriti Internet stranice na kojima će posetioci moći da pronađu program događaja na "Srbijafili" XII, pregled izlagača ı izložaka, informacije o filatelističkim izdanjima ı Wmrazličite servisnne informacije.

Vojislav Begović

1947-1997 Еа2105-Ађит

LINDNER Falzlos-GeselIschaft mbH - Postfach 11 63 - D-72352 Schomber - Telefon 074 27 7 01-O - Тејегах 07427 6118

\

Generalni zastupnik za Jugoslaviju "Studio Filatelije" – Aukcija