Istočnik

ДУХОВНИ ЧАСОПИС ЗА ЦРКВЕНО-ПРОСВЈЕТНЕ ПОТРЕБЕ СР1ТСКО-ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНСТВА И НАРОДА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ. Год. ХП. Сарајево, 31. јула 1898. Бр. 14. ВЛАСНИК: НД1ХОВА ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА СРПСКО-ПРАВОСЛАВНИ БОСАНСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКИ АРХИЈЕРЕЈИ. УРЕДНИК: ТЕОДОР ЈУНГИЋ, ПРОТОЈЕРЕЈ.

з : в ^: ез : о.

Из АЕМ. консисторије Дабро-босанске. Одликовања. Јован Брежанчић, парох јеремићки, протопрезвитерата власеничког, одликован је 25. маја ове године црве н о-у г а си т и м појасом.

:ш: езбанп^но. О условима нормалног Љивота хришћанске породи11;е. Од професора А. А. Брошова. (Свршетак.) V. Раширење породичнога обима. 8а раширење породичних узајамних одношаја, и као неки пријелаз одношајима ширега друштвенога карактера, служн онћеше извјесне породице са особама, које њој не припадају. То породично опћење показује се на различне начине: као гостопримство, друговање и т. д. Гостопримство или гостољубивост води свој почетак из првих времена људскога постања на земљи. БВега је сасвим природно изазвала нужда и потреба, и то приликом путовања једнога пли више људи. У данашње вријеме то је све саевим друкчије, јер нама данас