Istočnik

ДУХОВНИ ЧАСОГШС ЗЛ ЦРКВЕНО-ПРОСВЈЕТНЕ ПОТРЕБЕ СРПСКО-ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНСТВА И НАРОДА У БОСНИ И ХЕРДЕГОВИНИ.

Год. ХП. Сарајево, 15. новембра 1898. Бр. 21.

ВЛАСНИК: ЊИХОВА ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА СРПСКО-ПРАВОСЛАВНИ БОСАНСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКИ АРХИЈЕРЕЈИ. УРЕДНИК. ТЕОДОР ЈУНГИЋ, ПРОТОЈЕРЕЈ.

Српско-православни АЕ. и Митрополит Дабро-босански.

м. Окруткнипа.

Број 3050 ех 1898. Иречасним протопрезвитерима, односпо надзиратељпма протопрезвнтерата Дабро-босанске епархије. У смислу Наше окружнице од 19. марта ове године, број 854 ? налажемо пречасној господи протопрезвитерима, односно надзирател»има протопрезвитерата, да по подручним парохијама зађу и испитају ваншколску младеж из вјеронауке, ако то до сад учинили нијесу, и да нам до конца ове године о томе извјештај поднесу, и то: колико је у којој парохији на вјеронауку младежи долазило, гдје су се сабирали, колико су вјеронаучног градива прешли и постигли, са каквим успјехом и које су гдје околности вјеронаучни успјех отешчавале. У Сарајеву, 20. октобра 1898. Ј А АЕ. и Митрополит Дабро-оосапски: Николаи, с. р.

Српско-православна АЕМ. консисторија Дабро-босанска. Број 2803, ех 1898. „ реФ. I , бр, 1102. Окружнииа. Иречасном српско-православном свештенству Дабро-босанске епархије. Да се узмогне спровести „уредба о мировинском фонду за из_ државање удовица и сирочади српско-православних свештеника бо-