Istočnik

ДУХОВНИ ЧАСОПИС ЗА ЦРК15ЕНО-ПРОСВЈЕТНЕ ИОТРЕБЕ СР11СКО-ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНСТВА И НАРОДА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ.

Год. ХП. Сарајево, 15. децембра 1898. Бр. 23. ВЛАСНИК: ЊИХОВА ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА СРПСКО-ПРАВОСЛАВНИ БОСАНСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКИ АРХИЈЕРЕЈИ. УРЕДНИК: ТЕОДОР ЈУНГИЋ, Г1РОТОЈЕРЕЈ.

Наименовања. Високо ц. и кр. заједиичко министарство наименовало је досадашњег учитеља учитељске школе ехГга 81а1иш Радослава Калембера, додије.неног српско-иравосл. богословском училишту у Рељеву, помоћним учите.нем истог училишта у дефинитивном својству у У1П. дневном разреду. Поглавица земаљске владе наименовао је досадашњег учитеља за црквено пјеније у с-рпско-правосл. богословском училишту у Рељеву Жарка Радонића и спршеног богослова Алексу Јокановића суплентима у споменутом богословском училишту, а досадашњег канцелисту у српско-правосл. консисторији епархије Дабробосанске Влади^слава Воберића привременим учитељем за црквено пјеиије у сриско* православном богословском училишту у Рељеву у IX. дневном разреду.

Религијозно-морални листићи. Намнјељено нравославној српској лладежи н сваком Хришћанину. Пренео и попунио: Јован Петровић, свешгеник-катихета и професор у Загребу. Р а ј. И у срце чокјеку не дође оно, тпто уготови Бог онима, који га љубе(1. Кор. 2, 9). 0 рају, рају! како те само споменем, већ се радује дух мој, како само на тебе помислим, весели се душа моја! Рај — то је благо-