Istočnik

Стр. 98

ИСТОЧНИК

Бр. 7

морате, да од даљег брачног сношаја са реченом Милицом Ерцеговом одустане, јер то света црква никако дозволити не може. А Божја благодат и многа милост нека буде с вама. Године 1899. марта 9. Константипопољски Константин, л.убазни у Христу ваш брат с. р.

Српско-православна АЕМ. консисторија Дабро-босанска. Број 1035. ех 1899. М. ОнруЉница. Иречасном, српско-православнол парохијском своштенству Дабро-босанске епархије. Упозоравамо Наше пречасно парохијско свештенство на горе изложену иатријаршеско-синодалну одлуку од 9. марта 1899. број 1199., и упућујемо га, да и оио сваком згодном и даном приликом упозорава своје парохијане и обавјештава их, да у будуће нико и не предузима склапање брака у петоме степену двороднога сродства, нити да своје молбе, ради дозволе брака у томе сродству и степену, узалудно подноси овамо, јер се, као што се види уважити ие ће моћи. у Сарајеву, 5. априла 1899. АЕ. и Митрополит Дабро-босански: Нјксили , с. р.

Српско-православна АЕМ. консисторија Дабро-босанска. Број 638 ех 1899. Р. Ш. бр. 164. свему српско-православном свештенству епархије Дабро-босанске. Неколико пријава стигло Нам је, да су немарношћу родитеља, а мјестимице и самијех свештеника, новорођена дјеца у овој Епархији некрштена умирала, те смо немарнима и казну за то одређивали. Најновији случај у једној парохији епархије Наше, побудио Нас је, да и овога пута опоменемо подручно Нам парохијално свештенство? да св. тајну крштеша обавља на први позив својих парохијана без одлагања, а вијерне опет позивамо, да одмах новорођенчад носе свештенику на крштење, како не би гријех на души својој и велику

ОкруЉница.