Istočnik

ДУХОВНИ лист ЗА ЦРКВЕНО-ПРОСВЈЕТНЕ ПОТРЕВЕ СРПСКО-ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНСТВА И НАРОДА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ. Год. XIV. Сарајево, 31. марта 1900. Бр. 6.

ВЛАСНИК: Н.ИХОВА ВИСОКОПРЕОСВЕГНТЕНСТВА СРПСКО-ПРАВОСЛАВНИ БОСАНСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКИ АРХИЈЕРЕ ЈИ. УРЕДИИК. ИЛАРИОН РАДОНИЋ, ЈЕРОМОНАХ.

Ријешен службе. Поглавица земаљске владе ријешио је опоземске службе јеромонаха Константина Чдвића, досадањег српско-православног катихету на вел. реалци у Бањојлуци. Наименовање. Поглавица земаљске владе наименовао је досадањег учитеља црквеног пјенија у српско-правосл. богословском училишту у Рељеву јеромонаха Владимира Воберића, привременим српско-православним катихетом у великој гимнасији у Сарајеву.

Из АЕМ, Нонсисторије Дабро-босанске. Рукоположеља. Дана 25. марта о. г. на Благовијести, благоизвољело је Његово Високопреосвештенство Госп. Митрополит Николај одслужити свечану архијерејску слузкбу у заводној цркви у Рељеву, те је том приликом рукоположен ђакон Милан Лалић, катихета овдашње више градске дјевојачке школе за презвитера.

Цијељ хришканскога брака. — Југ Станикић, свештеник. [Оросламош.] (Свршетак.) Закон десетословља је за то човјеку дат, да каже и научи човјека, како ће Богу угодити, да одведе човјека Богу. Једна од десет,