Istočnik

7П//Л

л Л Јк V* ДУХОВНИ лист ЗА ЦРКВЕНО-ПРОСВЈЕТНЕ ПОТРЕБЕ СРПСКО-ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНСТВА И НАРОДА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИ) Ш. Год. XIV Сарајево, 15. новембра 1900. Бр. 21 ВЛАСНИК: ЊИХОВА ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА СРНСКО-ПРАНОСЛАВНИ БОСАНСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКИ АРХИЈЕРЕ ЈИ. УРЕДНИК: ИЛАРИОН РАДОНИЋ, ЈЕРОМОНАХ.

ЗВАНИЧН О. Именовања. Високо ц. и кр. заједннчко министарство наименовало је дојакошњег катихету и професора у кр. велшсој гимнасији у Госпићу протојереја М и л о ш а Л а л и ћ а дефинитивним управител>ем српско-праиославног богоеловскпг училишта у Рељеву. Поглавица земаљске владе наименовао је свршеног слушаоца источно - православног богословског факултета у Черновицу Тому П о п о в и ћ а суплентом у српско-православном богословском училишту у Рељеву. Ријешен службе. Поглавица земаљске ^ладе разријешио је на сопствену молбу професора у сриско-пракослр - богословском училишту у Рељеву протојереја С т а н к а Жу Пи с к о г од даљег службовања у овијем земљама.

НЕЗБАНИЧНО. Библија и најновије откриће јероглифа на споменицима старога Египта. А. И. Лопухин, — е руског: јереј Дииихрије Јанковић, консист. савјетник. [Оарајево ] Св? до почетка овога стољећа смат[>ао је учени свијет стара Египат загонетком, која се не дн ријеишти, нас^прпт томе, што је та