Istočnik

Стр. 96

ИСТОЧНИК

Управа српско-православне Митроподије Зворничко-тузланске. Број 73 ех 1905. 3-3 Едик т, којим се одсутни Петар Јовановић, тежак из Чакловића, позива да се до конца априла о. г. лично или писмено овој митрополијској управи пријави и своју одбрану у поведеном брачном процесу са његовом супругом, Смилом рођеном Митровића, из Члкловића, лично преузме, или себи замјеника назначи, пошто ће се у противном случају истоме службено поставити заступником парох пожарнички, с којим ће се брачни процес спровести. У Д. Тузли, 25. јануара 1905. Уирава сриско-пр-лвославнв Митроиолије зворничко-тузланске.

Српско-православна Митрополија Бањалучко-бихачка. Број 160 ех 1905. 3—3 Едиггсх 1 . Позива се овијем Петра Мартић рођ. Козлар из Српских Ситнежа, сада непознатог боравишта, против које је супруг јој Рлиго Мартић тежак из Српсвих Ситнежа поднио коа, овог духовног суда бракоразводву тужбу, да у року од шест мјесеци рачунајући од првор уврштења овог едикта у овом листу, овом духовном суду своје боравиште пријави, да би се тако споменута тужба с' њом у претрес узети могла, јер ће јој се иначе по безуспјешном истечењу споменутог рока поставити уреда ради заступник, који ће имати њу у заметнутом брачном спору заступати.

Исправак. У 2. броју »Источника« од о. г. на страни 34. а у наслову »окружнице« Дабро-босанске косисторије од 17. фебруара 1905. погрешком је изостао званични број 160 — што се овијем исправља. — А у 1 броју од о. г. на страни 7. ваља исправити мјесто „Оитп Опит" треба „Оит Опиз".

»Источник« излази у мјесечним свескама досадашњег формата на 2 табака сваког пошљедњег дана у мјесецу. Цијена је листу на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне; за стране земље на цијелу годипу 5 фор. или 10 круна, а на пола године 2.50 фор. или 5 круна. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији листа у Сарајево, а рукописи уредништву у Рељево код Сарајева. Рукописи се не враћају.

Прва српска штампарија Ристе Ј. Савића, Сарајево.