Istočnik

ф ^ о чг>. ^ ДУХОВНИ лист ^ ЗА ЦРКВВНО-ИРОСВЈЕТНЕ ПОТРЕБЕ СРПСКО-ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНСТВА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ. Год. XIX. Сар&јево, 31. двцембрЗ) 1905. Бр. 11. и 12. УРЕДНИК: протосинђел ИЛАРИОН РАДОНИЋ, професор богословије.

о. Српско-православна Мптрополпја Бањалучко-бпхаћка. РуконолоЈкеље. Његово Високопреосвештенство Митрополит бањалучкобихаћки госп. Евгеније Лвтица, благоизволио је у храму силаска св. Духа у Бањалуци рукоположити свршенога богослова Драгутина Којића дана 18. септембра за ђакона, а 21. септембра 1905. за пресвитера, и поставити га за администратора парохије кукул.ске у протопресвитерату Бос. Градишком.

Српско-православни АЕ. п Митрополит дабро-босански. Број 1654 ех 1905. ОируЉница. Пречасном парохијском свештенству богомчуване митрополије Дабро-босанске. Поводом једног случаја нужпим сматрамо, да овдјешњу окружницу од 6./18. фебруара 1897. бр. 246 ех 1897 (штампану у В. X. Источнику ст. 41.) пашем свештенству у памет приведемо, упозоравајући га, да је сваки парох (администратор) кад у отсуству војнога свештеника, којег активног припадннка ц. и кр. заједничке војске сахрани, безусловно обвезан, да од државне власти припослат и испуњен регистар о покојаику својеручно потпише, парохијским печатом снабдје и власти која му је тај спис доставила, за 24 часа врати. АЕ. и Митрополит Дабро-босански: Н 1 к о л а и с. р.