Istočnik

Бр. 21. И С Т 0 Ч Н И К Стр. 571 Званични огласи. Епархијски црквени суд у Сарзјеву. Број 1627. ех 1906. С Т ј в Ч а ј. 2-2 На једно питомачко мјесто из стипендијске закладе блаженоупокој. АЕ и Митрополита Ђор^а НиколајевиЕа отвара се стјечај до 1. јануара 1907. Могу се јавити великошколци Босаици и Херцеговци. Молби ваља приложити: крсни лист, свједоџбу о нспиту зрелости и о евентуалним колоквијама, индекс, свједоџбу љечничку и свједоџбу надлежног парохијског звања, да је молитељ као н породица којој припада, доброга религијовног и моралног владања. Изабрани питомац имаће не само на вријеме колоквирати и испите полагати, него уз свагдашње примјерно морално владање и религијозним дужностима задовољавати. Из сједнице епархијског црквеног суда, држане у Сарајеву 29. новембра 1906. АЕ и Митрополит Дабро-босански: Николаи, с. р.

Епархијски црквени суд у Бањалуци. Стјечај. 2-2 Овим се расписује стјечај ради сталног попуњења упражњеног парохијског мјеста у Бастасима у протопресвитерату босанско-петровачком с пријавним роком до 1./14. фебруара 1907. Молбе ва-ља поднијети овом епархијском црквеном суду и уједно им приложити свједоџбе о свима како богословским тако и прије богословије свртеним наукама. Парохија Бастаси броји 380 домова са 8150 душа, и неиа парохијског стана. Из сједнице епарх. црквеног суда, држане у Бањалуци 30. новембра 13. децембра 1906. Предсједнигитво.

Епархијски црквени суд у Д. Тузли. Број 1847 ех 1906. ЕДИКаТ, 2—3 којим се Стојна Тројановића из Брезова Поља, законита С ) 7 пруга Слве Станковића, тежака из Магнојевића, позива, да се у року од три мјесеца по уврштењу и проглашењу едикта овоме епархијском црквеном суду писмено или лично пријави и свој стални боравак означи, или постављеног јој заступника, преч. г. Николу Шкорића, пароха вршанскога довољно упути, или другог заступника именује и овом суду пријави пошто ће се иначе заметнути брачни процес са службено постављеним заступником спровести и довршити. Из сједнице епарх. цркв. суда, држане у Д. Тузли, 12. децембра 1906. год. Лредс/еднишшво.