Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

178 Бр. 5.

Т. Ћирило Лежије из Француске нуди две дипломе и медаље за награду доброчинстава двојици најзаслужнијих чланова српеког Шрвеног Крета.

Упитати поверљиво француски централни Одбор Шрвенога Крста у Парпву о овој ствари.

Бр. 6.

Међународни Одбор Шрвенога Креста у „Кеневи позива да му се пошље извештај нашега друштва на француском јевику о раду за год. 1881—1883 ради публиковања у међународном билетину.

Да се извештај што пре пошље, а за превод овлашћује се секретар да може издати 60—80 динара.

Бр. 1.

Магационар Главног Одбора, који врши и дужност архивара, моли да му се услед несретног случаја, који му се смрћу детета десио, одобри да прими плату архиварску за шест месеци у напред.

Одобрава се молба и благајник се овлашћује, да на име плате изда архивару од 1 Јуна до 30 новембра ове године 144 динара.

Бр. 8.

Секретар подноси књиге, које је по решењу одборском набавио и три рачуна, од којих је први у 80. фор. 91 кр. сам исплатио још 6 априла 1885. а друга два рачуна у суми од 24 ф. и 52 кр, који још нису исплаћени. Осим тога подноси рачун од 9 дин. ва плаћену поштарину за позиве скупштине ске и подвозно шисмо, којим бу послате мустре консерва у 19:96 дин. с тим, да је рачун за консерве, које су коштале 90 дин. сам платио и дане тражи да му друштво то накнади.

(ви поднети рачуни одобравају сем благајник се упућује да их исплати.

оце аи

ба ара E Ena Uz az фина

пара