Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

Бр. 1.

Шредседник износи Одбору питање када, изасланик OJIборски треба да иде на Анверску изложбу и колико му се од= ређује трошка за тај пут.

Како је изложба отворена 1 маја по новом кал. то би згодно време за посету и студију изложбе било у јулу — августу. Но при томе треба свакојако у виду имати, кад ће самом изасланику друштвеном бити угодно према његовим приватним пословима.

0 трошку су одборници гг. Курчић, Милутиновић, М. От. Марковић и др. Медовић, били за то, да се одреди одсеком,

a DP. Лекић, Вујовић, Крсмановић, Јовичић и Јовановић да се одреди дневница и путни трошак.

Секретар М. (От. Марковић спомиње, да изасланик треба. да обиђе и будимпештанску изложбу у колико се тиче Црвенога Креста.

Према свему томе одбор решава:

Да се изасланику одборском г. др. Гонсијеровеком одобри путни трошак (пароброди, железница) и дневница од тридесет шест динира од дана поласка до повратка у Београд; да види и пештанску и Анверску изложбу те да о обема поднесе свој извештај Одбору. А бављење на путу овоме трајаће до тридесет дана, колико ће времена довољно бити за студију обе изложбе. Време, када ће се кренути на пут, да г. Др. Гонси= јеровски јави Одбору.

Благајник се упућује, да на име путног трошка изда г. Гонсијеровском колико потражи према овоме решењу.

Бр. 2.

Секретар ставља питање колико ће Одбор одобрити изасланику за набавку ствари са изложбе за збирку модела и мустара. у

Одбор решава, да за набавке, које се изасланику потребне свиде, извести одмах г. др. Медовића, а овај да: сазове одмах седницу одборску, да ту набавку реши. На тој седници решаваће онолико одборника, колико на позив дођу.

ан