Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

17

1). Његово Величанство Краљ Џетар [, узвишени заштитник Орпског Друштва Црвеног Крста. 9). Г-ђца Мирка Ј. Грујићева из Београда.

3). Спзбауе Н. Апфојпе, краљ. српски конзулу Анверу у Белгији.

4). Професор Др. Милан Јовановић — Батут, из Београда.

5). Никола Спасић, трговац, члан Глав. Одбора, из Београда.

Због нарочитих заслуга за Црвени Крст ослобођен је плаћања таксе за друштвено одличје „Црвени Крст“ — секретар Нишког Одбора г. Световар Константиновић, који је био одликован у 1902. години.

(О имовном — новчаном стању поднеће друштвени благајник свој засебан извештај.

У стању магацина у Београду није било никаквих особитих промена у току 1903. г. Први завој уведен је у магацинску књигу, али је по њоји разведен, као поклоњен Главном Санитетском Олагалишту. Поклон, учињен по списку Кола Орпских Сестара и Гл. Сан. Слагалишта, расходован је из магацивске књиге. Неупотребљиве и искварене ствари расходоване су по нарочитом списку и продане за 27230 динара.

0 стању магацина у Нишу поднео је нишки одбор свој детаљан извештај. На случај рата у тамошњем дому може се сместити 200 рањеника.

У тамошњем магацину налазе се: 3 санитетске колоне са 45 кола, 56 стелажа са !20 носила за Воз и остали постељни прибор и рубље.

(Са особитом захвалношћу Главни Одбор има част саопштити, да је г. Министар Војни, на молбу Главног Одбора, наредио да стална. војена стража

ИЗВЕШТАЈ ЦРВЕНОГА КРСТА 2