Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

XXX

Томића овд., овај Уговор по прочитању као и потписе на истом у свему за свој признали, неспорних дела судија првостепеног суда града Београда тврди с тим, да такса није наплаћена, пошто је друштво Црвени Крст ослобођено плаћања таксе.

· _ Бр. 4329. п. 10

3. фебруара 1906. г. Неоспорних Дела Београд. (M. II.) Судија Рад А. Пачић.

Судија Неоспорних дела првостепеног суда за варош Београд тврди, да су г.г. Др. Казимир Гонзиоровски и Др. Вој. М. Суботић, за друштво Црвени Крст; г. Филип Брил, пуномоћник фирме Губај и Комп, Лимитед. (Стиђђау ег Сотр. [4.), која је фирма пријемник права М. Плеса и Јована Даде; и г. Марко Стојановић, адв. овд. као пуномоћник Српске Народне Банке, данас пред њим = судијом признали: да је у члану 11. потврђеног уговора под 3. фебруаром 1906. г. Ме 4829. постојао надметак у речима »и гараттног“ да је тај надметак стављен пре горње судске потврде уговора по сагласју и знању свију уговорених страна, те по томе речени члан 117" од речи до речи гласи овако:

»Чл. 11. По истеку 75 година од дана првог ву“

чења, сав остатак амортизационог и гарантног фонда,“

прелази у својину српског Друштва Црвенога Крста, којим оно има право слободно располагати.« Потписати даље тврди, да су му саслушана лица по овом уговору лично позната. Црвени Крст таксу не плаћа.

Бр. 11.186. 16. марта 1907. г. ' (М.П) Судија. Београд, : Неоспорних Дела

Нив. Аранђеловић.