Jagoda
пуно, чврсто, врло слатко и миришљаво. По нашем убеђењујеово најлепша и најранпја китљача. ЈВокор је врло јак, трајашан и тврд на зимп; осредње рађа. Произвођаи је непознат; само се толико зна, да је донешена пз Енглеске. 16. Capron framboise ( Poiteau ). Пошто све китњаче једна другој налпче, то ихје у варпјететима тешко једну од друге разлпковати, док се не види сам плод. Илод је округао, прилично крупан, с присоја впшњеве боје, а с противне је стране жут. Месо се у устима топп и има винаст укус, а миришп на малину, отуда јој п Француско име. Семе је мрко пли жуто, према томе, како је сунцу окренуто и прилично је дубоко у љукицама убијено. Цвета обично с јесени још п по други пут, алп плодови не сазревају. 17. Monstrous Hautbois. Ллод је крупан; кад се пажљпво негује, да|е најкрупније јагоде ове врсте; угаспто i'e црвепе боје. Месо је пуео, винасто и мекано. Ћокор је бусаст, врло снажан п трајашан, врло родан; род доцне сазрева. Ouo је евглескп производ.
Capron framboise.
22