Jugoslovenski Rotar

are

(се проширити и продубити, а упоредо с тиме и рад по одборима". Зато их он одмах и именује и упућује на рад. CO ротшари клуб на своме 130 са> станку извршио је смену претседника. Нови претседник др Аца Бабић захвалио се на поздравним речима свога претходника p. Берковића п обећао "сав свој труд да посвети Клубу, посветивши један део свога говора идејама ми развитку Ротарства. реше клуб у Љубљани је по угледу на Марибор оддучио да створи „Одбор за споразум“, једну ротарску везу између Љубљане m суседних клубова преко границе. У припремни одбор бирају се четири члана из клуба, који ће „извести све-што је потребно у том погледу. — На 118 седници шримио је дужност нови гтретседник др. Олокар. "Он) је изрекао дивну беседу претседнику Крејчиу који сад отступа и обдарио га поклоном. Извештај са састанка са Мариборцима у Цељу у клубу који је тамо у организацији наишао је на опште одобравање. — На 120 седници претседник одбора за програм предлаже, да се састави архив ауто„биографија свију чланова. Још је сваки члан дужан на једном од наредних састанака да одржи предавање по теми: „Како служи као ротар у своме позиву“. На истој се седници дознало да је бр. Крејчи, као претседник ПЦрвенога. крста, чувши за вапаје деце трбовљанских угљара, установио млечну кујнју тде ће деца незапослених угљара до‘OujaTH бесплатно свакога дана један оброк у млеку. Ротарске побуде бр. Крејчна нека (буду за углед свима оним, којима би била у оваквим приликама дата мотућност, да на овај или на који други начин покажу своју племенитост. = Pomapu клубу у Сплиту а на 112 састанку примио је нови претседник инж. Дане Матошић дужност од првог претседника тога клуба р. Стипанови-

ћа. Нови претседник износи рад прошлог претседника, обећава ла ће ићи њиховим стопама и као знак захвалности предаје поклон р. Отипановићу. На 114 састанку је реферисао р. др. Тартаља. о пропагандистичком путу „Јадранске страже“ по Средоземном мору. Он је истакао најпре мотиве који су водили „Јадранску стражу“ да приреди ово путовање и закључио је да је сврха била потпуно повтитнута.

omapu клуб у Скопљу на поклич нар ших избеглица и досељеника из Арбаније скупио је између себе 57 оваца и разделио избеглицама. Осим тога избелице су потпомогнуте још са 50-комада лопата, са 400 динара скупљених међу браћом и помоћи од 2000 дин. из

клупске касе. — На 122 седници одржао је р. Вој. Ђукић предавање „О закону о заштити земљорадника“. — На

123 седници одржао је бр. Вид. Ђурђевић предавање „О Закону о опојним дрогама и о сировом опијуму“. — На 124 седници описао је своје путовање по Светој Гори р. Јосиф Михајловић. — На 125 седници одржао је предавање бр. Коста Поповић о „Саобраћају сувоземским путевима (коњском, колском и аутомобилеском) Вардарске бановине“. — На 126 седници одржао je предавање р. Драг. Вуличевић о „Радничком проблему у монополској управи упосленог радништва“. — На 128 седници р. Јосип Михајловић предао је дужност новом претседнику р. Брани Војиновићу. Бр. Војиновић се топло захвалио браћи на избору залажући своју реч да ће сав труд уложити на бољитку Ротарства.

ДР. ЧЕДА МИХАЈЛОВИЋ

6. министар нар. здрабља и држ. сађетнић у пенз.

У претходном броју Југословенског ротара донесен је позив на сарадњу брата Д-р Чеде Михаиловића, а већ у овом, наредном броју, оплакујемо прерану његову смрт.

ДЕ ар АЕ a ee yf fi |