Jugoslovenski Rotar

lazu kroz Ljubljanu želeći mu sretan put ı mnogo uspeha u radu International Assembly i na medjunarodnoj konvenciji. Dok se ne vrati sa dugog puta (oko 12 jula) zamenjiva¢u ga prema propisima u guvernerskoj duznosti.

VI. Kroz koji ćemo dan proslaviti Vidovdan kao 550 oblefnicu Kosovske tragedije. Teško narodu, koji propadoše bez junaštva. A naprofiv pale junake narod nikad ne zaboravlja. Njihovo mu je junaštvo amanet za bolju i sretniju budućnost. Srbi. Hrvati i Slovenci branili su po Kosovu kroz stoleća hrišćansku civilizaciju pred orijentalskim osvajacima dok nije konačno osvanuo dan zajedničke zlatne slobode u lepoj. velikoj ı Jakoj Jugoslaviji,

Kosovo Je osvećeno.

Sretnim potomcima dedova koji su kroz duge vekove ropstva i ugnjetavanja očuvali narodni Jezik ı narodne običaje stavljeno je u dužnost. da neguju sve elemente, koje ih druže a da ublažuju sve. što bi ih moglo razdvojiti. Što važi za poedinca važi i za narode: prijateljstvo sa jakim Jeste za svakog dragoceno dok nemoćnog može i bura da odnese.

Dužnost Jeste rotara. da propagiraju slogu ı razumno uredjivanje prilika u zemlji upozaravajući na historiju koja kroz sve vekove potvrdjuje tragičnu istinu izreka: „Divide et impera“ i „vae vicfiis“.

VII. Pošto prolazi uprava našeg glasila s 1 Julom na mog naslednika molim braću novo izabrane tajnike svih klubova, da šalju 1) nedeljne zapisnike, 2) mesečne izveštaje o radu kluba, 5) mesečne izveštaje o frekvenciji ı 4) predavanja i sva ostala saopštenja. koja se publikuju (novi članovi, istupe članova, rotarske radosti i zalosti, izveStaje o medjugradskim sastancima i t. d.) na adresu: Inz Radovan Alaupovieé, guverner 77. distrikta R. Il. Zagreb, Djordjiceva ul. 9.

Na tu adresu freba poslati već ı izveštaj o frekvenciji za Juni.

VIII. Konačno mi je čast upozoriti novoizabranu braću pretsednike i tajnike na resolucije prihvaćene ma distriktnoj konferenciji na Bledu u pogledu unutrašnje ekstenzije (Jugosl. Rotar za maj 1959). koje su upute za nekoliko klubova sa minimalnim brojem članova veoma aktualne.

Mila mi braćo, poslednji put Vas kao distriktni guverner ız dna srea pozdravljam

kao uvek odani Vam Dr. Ivan Slokar.

кл Ма Or