Kolo

Лево — Сваки авијитичар « о с и шал у бојама своје ескадрилв. Такав је обичај, мада не постоји никакав авапичан пропис за' то

„Пливпчки преник" ац гуме који може дувањем да се папупи ваадухом и цакче с бојом поси авијатичар аа случај да падие у море. Помоћу прсшка може да се држи па површини воде, а боја се разлије. у велику светлозелепу мрл,у коју лако може да примети посада авиона за спасавање дављеиика.

Деспо — Па поласку авијатичар ос.тавља све ствари које би иепријатељу могле да послуже као обавештење. То су: платпа књижица, улавпице за Ратно позориште. џџсма и све личне хартије. Све те ри чувају б ази до авијатичаревог повратка, у засебном омоту.

Пилотска исказн ица једини је документ који авијатинар поси собом кад полази у борбу. На њој пише само авијатичарево име, његов чин и адреса родбине.

Десно — Оштар нож — неопходна је потреба авијатичарева. Код скока с падобраном може се десити да се платно и конопци замрсе. Тада је оштар нож једини спас авијатичарев. Десно — И најзад сваки авијатичар носи падобран који се навуче преко комбинезона. Све ствари које авијатичар трсба да понесе *обом V сваком тренутку су спремне ва стартовање. (Го4ое: Ве18га<1ег ВШадепШг)

Од јела авијатичар иоси собом само мало двопски и парче чоколаде у једпом џепу комбинезона. У другом носи завој и газђ за случај да буде рањен,