Kolo

3

Доле *-« У оквиоу летњнх симфонискиж концерата коЈе 1е давала Берлинска филхармонија лириговао је једним кондертом. и јапаиски диригент ЕкитаЈ Ан.

Долв десно — У вароши Арлу, која се налази у Јужно! ФранцускоЈ, одрзкавају се тра« диционалне борбе с биковима. Само овде се бик не убиЈа, него Је победник онаЈ коЈи бику скине са чела Један медаљон. Борбе с биковима у Арлу одржаваЈу се у старом римском амфитеатру. највећем у некадашњоЈ римскоЈ провинциЈн ГалиЈи. (Онимци: В. Ф. А.>

Доле -- У бечком Хофбургу почео |е велики шаховски турнир за првенство Немачке. Иа слици: прошлогодишњи првак Немачке Лудвиг Релштаб (десно) игра са Елмом (лево).

Лево — Пластика Ервииа Дамерова: „Дец војка коЈа седи а запажена је нарочито к$ летњоЈ изложби уметиичког савеза лински север", коЈа Је приређена недави<| у дворцу Шенхаузен,

== У Верлину, престоници РаЈха, копаЈу се на Јавним местима ровови ради заштите становништва од напада из ваздуха. Ровове копаЈу воЈнипи под стручиим надзором.

Горе — Привредна обнова запоседпутих подручЈа на Истоку напредуЈе убрзаниц темном. Нарочита пажња носвећуЈе се овчарству, пошто по широким степама има довољно испаше за овце. Слика показујв једну новоосновану овчарску фарму.