Kolo

3

■ ■ ■ ' ■■■'■ ■' ' :

■■■

Омг^М^

Цеоно и доле — После с.ирти краља Борцса III иа бугарски престо ступио је 11 ј егов Син Симеон II. Посмртни остаци почившег краља сахрањени су, по Његовој жсљи, у манастиру Рили, бугарској нациопалиој светињи.

»*»

Десно — У Марину, у заливу Понтеверца, на свечан начин отворена је нооа шпанска поморска академија. Отворењу јс присуствовао и геперал Франко. Па слнци: генсрал Франко (лесно) у ниатњи мипистра морнарице адмирала Морена. Доле десно — На великом шаховском турниру за првенство Пемачке у 1>ечу прво мссто освојио је са 13 и по поеиа познати бсчки шахиста Локвенц. Долс — Пред 60.000 гледалача од»жано је у бечком стадиону 35 међугридско футбалско такмичење ВечВерлин. Иосле оштре борбе победио је 24-и пут Веч са 2:1. Берлин је до сада победио осим пута, док су тци утакмице завршене нерсшено.

ШтИВк'' Јшш&Т

| 4 !

Г.оре - Ипдијски сликар Вишнавита Иагешкар приредио је изложбу својих радооа у галерији ГрајеРт у Верлину. Млади индизскџ сликар студирао је у Вомбају, Паризу, Минхену и Верлину, али његове слике задржале су индијски национални колорит. (Сшшци: В. Ф. А.)