Kolo

ј — Делееација је пропутовала кроз Пукурешт, па је боравиМ и у Лавову, који је пун трагова двогодишње совјетске вдадавине (1.93!)—• 1041). IIз Лавова су пошли разии излетџ ради упознавања са успсхом пољопривреде ослобођепе од бољшевичког еистема. 2 — Иа бившем колхозц Мелихов оргаиизовапа је огледпа пољоприередна станица у којоЈ су иаши врсдпи. баштов.ани могли са поносом да упореде наше вртларство на селима са углсдннм У Мелихову. 3 — Српски сељак је направио једпу бразду у плодној украјинској земљи. 4 — Наши сељаци су се упозполи са укџаЈинскџм народом. Опи су са иитересовањем слушали слепог „бандисту", који је певао о „родној УкраЈиии". 5 — Паши сељаци и радпицџ разглсдали су Випицу, град који је трсбало да прстставља слику напрстка за врсме Совјета. Осим неколико репрсзентативних зграда. напрсдак се нс примсћује. Ваш напротџв, н у главној улици стоје бсдне цпола порушене киНе.

8 — Стари српски сељак одржао Је дирљив говор на гробу 30.000 украЈинских сељака убиЈеШх од бољшевпка 1940-41 године. Вииица, град смрти, јс доказ да не постоЈи сволуциЈа бољшевизма. (Снимди: Приватна својина)

^00»о налогу прсто&давка владе Народног с-паса, армиоког генсрала Ш I М. Недића, једна делсгација српскнх сељака и Радника посеЈ> " тила је Украјипу да би утгоанала ждаот и нрилике у земљи у којој је све до скора владао комупизам.

6 — У Внници српска дслегација се уверила и. совјетско прогонство вере. Цркве и Виници су биле ипола порушсне и претвореие и магацине. 7 — Украјинско село (колхоз Јакушинци) изгледа всома бсдно.

6 \