Kolo

СПЕЦИЈАЛНА РАДИОНИЦА ЗА ОПРАВКУ БОЉИХ САТОВА

* Стевановнћ и Тошић МАКЕДОНСКА УЈ1ИЦА ВРОЈ 32 52438 1—2

СДОПШТЕЊЕ: ЗАПАМТИТЕ! да фирма ВРАЧАР купује и од ДАНАС стварпо највише плаћа златан накит етари и нови, старо зпато, златне зубе, дијамакте, брипијанте, сребро, бакарни, сребрни и зпатан новац. — Купујемо и од препродаваца. „ВРАЧАР", Београд, Палилулска 6. Тел. 28-706 (Продужетак Душанове улице) Доносиоцу овога огласа уз исллату продате нам робе дајемо 200.— динара више. 524 , 2

Слушајте сами преко немачких радио станица лзвештаје Милана и његовнх земљака о љпховом ашвоту у Немачкој! Слушајте, шта прнчају оп и његовп другови, који су дошли са штме у Немачку, о својим радним данпма и о својој недел .и, о своме раду п својнм слободшш вечерима, како раде. како жпве, како свирају и невају своје песме, а како слушају и немачке неснике н компонисте, гледају немачке филмове и учествују у немачкој уметности и немачком духовном животу. Са властитим доживљајима уче схвататн огромпу мисију Немачке и тезиних савезника, који су прихватилн ту борбу за спуваље европске културе н за одржавање европскнх изеала. Они воде ту борбу заједно са добровољцпма свога народа протнв тамних сила истока, које угрожавају опстапак иаше културе и столећпма изграђиван европски иачнн живота приватпе иницијативе и властптог поседа. Они уче схватити како се мора ова борба воднти чврсто и неумољиво, јер она одлучује са свим жртвама у крви н зпоју опстапак и будућност сваке поједине нације европске народне породице. Данас нема народа у европском јкивотиом проетору, који није до лсивотне сржи иотресен о нсходу овог највећег обрачунавања свих времена. Отворнте своје радно апарате и слунгајте глас Немачке! Он је кључ за разумевање тренутннх догађаја и будућности. Ои Вам даје слутити лепоту и величанствепост нашег слободног и независног континента, које Вам буду као резултат ове борбе очевидне после свршеног рата.

Дневна емисија на српском ^езику поеко радио станице Алпен на средњо/ таласној дужини од 338.6 метара од 22"

ПР0 б 0Ј1[СГЏ

Откад постоје људи у њнховој исторнји болести играју злосрећну улогу. Епидемије су затрле целе народе, маларија и друге тропске болести опустиле су многе непрегледне покрајине и учиниле их невастањенима. Утолнко већу вредност имају успеси немачке науке, који налазе сво) израз у целом свету познатим »Вауе** -овим лековима. Ако су заразе и епидемије вечиких сразмера данас постале скоро вепознате појаве, неке се болести уопште више не појављују, а друге које су пре неминовно ловодиле до смртног исхода или дуготрајног боловања, сада се лече са сигурношћу, све то нвје мала заслуга не» мачкнх лекова са »*Виу&1« -овимкрстом. оглас рег. с. вр. 19874 од 14 хп-1м»

Иежа прббб&Ч'наи* Милан с&це слб&одиа бреме

топличин венлц 5 к.н ' михрјловрзо

треба за колаче

ВДНИЛИН ШЕЂЕР -поб

едн"«"

ЈГлавно стовариште /ДРАГ. М. ЈЕБРЕМОБИЋ београд. југовиђева 2. 1&д. 22-62-1

ор И N4 Е Р М

ТДРСр И МЕРИЈ А ) Г\У ^И$рВ5н-4; • ООвАнов ' т.

+ ВОХХА