Male novine

Књижевни оглас

1

±Ф±Ф Ф & т & е &

Изишла је из штампе 34 с» ека ЛОВ НА МИЛИЈОНЕ иди КРЗАВЛ ДРАМА У ЛШЕРИЦИ илустроваи роман Ксавија Контепена и излазиКе недељно две свеске све дотле, док се не сврши. Свака свеска има две леие слике и фпно илустроваее корице а кошта само један грош. Ко је читао романе ^Света освета", „Полицајпа; или Мачије око а томе је име пишчево добро познато а у препоруку овога дела може се рећи само толико да је ЛОВ НА МИЛИЈОНЕ најзанимљивији Монтепенов роман. Може се добити у свима беогр. књижарама.

књишевни огласи

& о * о &

* *

А Т ћ А С КРАЉЕВ1ШЕ СРВИЈЕ за iii раз. освов. шкоје према ннсиакном пргграму израднлн г. В. 'ЈГителбах прооесор и !!. Шренлевпћ учич еЛт. ТреЂе издање дена 0 - 50 пара дин I Може се добити у књиЖ1>ри А. Пурића II свију кк.ижара по Србпји.

Жз^шао је нз пггампе и разашиље се упиеницима ИроФесорског Друштва НАСТАВНИК ЛИСТ ПРОФЕСОРСКОГ ДРУШТ јо А свеска i. (јануар-Фебруар) година 1890 е овим садржајем : 1. „Наставников" програм, од уредника. 2. Уводно предавање из Минералогије, ирсФесора ЈЗел. Школе, Јов. М. Жујовпћа. 3. Новине у Матемвтпци, од Срет. Ј. Стојк ввћа. 4. Дежурсгво и редарство у нашим средњвм школама, од Д-р Ннк- Ј. Петровића. б. С иариског међуа «роДаог киНГреса за впшу п средњу наставиу, од Ст: Ловчевпћа. 6 Сраска Синтакса Јована Живановића. Оцена Љуб. ( гојановића. 1 . Пола Бера наука о животињама, превео Ђ. Ко8арац. Оцена Бор. Б. Тодоровпћа. 8. ПроФесорско Друштво (ГТрви редовии зоор Праввла ИроФесор. Друштва — Управа — Меспи одбор П- беогр. гимназпје. 9. Школско кретање (Крвљевина Србаја — Српство изван Краљевине — Аустро-Угарска — Русија). 10. Просветпи записп (Рал у шк.ли п за школу Новпне у наставд п науци — Шкодски добротвор). 11. Некрол т (Емило Берберовић).

КЊИЖАРНИЦИ ПЕТРА ЋУРЧИЋА може се /1(1611111 наслед-' ТВО КСЕ!ШЛ1Н0 р0ман од АНРИ ГРЕВИ/1А цена је 80 ПАРА дин.

Наштампана је и може се добитп у рњижарп А. Иурвћа ФАСЦИКЛ БРОЈ 113 књига трећа, СВбСНа 6. кривичнп роман Егаила Габорјоа превео Ст. П. ВидаповиК ЦЕВА 50 НАР.

Ч И Т А Ј ГРАДСКО КУГ1АТИЛ.0

А м а м

ради сваки дан за мушко особље од 5 изј}тра до 8 сати нре полне, и од 6 по подне до 9 сати у вече: Петком, недељом и сваког празнвка цео дан. За женске свакн дан од 8 пре подне до 6 сати но подне осим петка, недеље и иразника. Градско је кунатидо једино овде у Београду кОје је снабдевено чистом такућом савсквм водом, што друга овдашња купатила јошт до данас немају. С тога ми је част препоручпти п. овд. грађанству, а иарочито обраћам пажњу женскињу које је радо да им се лепо п добро коса вспере, јер је вода природно текућа — ј <м» немогу друге воде имати овакову чистоћу, као што ; е савска вада.

ЦЕНЕ КУПАЊА:

дигг.

!

вово Једнно оригинално издање за клавир ШЛУЕНЦА-ВАЛЦЕР Хумористшие Валцер са тепст м н^на 1 динар може се добити у књижари А Пурића у Београду. 65,

„Наставпик" ће имати и у дољпм својпм свесквма ове сталне рубрике: I Школа и наукн: расправе и студије о иросвети и школп; научне прилоге из областн природпих и друштвенпх наука на српском земљишту; II. Књижевност: оцене школских и научнпх књига и повремених сппса; расправе о књижевпом језику и научној термпнелогији; Ш. Гласпик: рад Професорског Друштва; — школ- ј ско кретање у Србији, Српству п другим земљама; — ј бедешке о раду у гаколп и за. школу, новине у настави и иауцп, библиогрнФију п т. д.

У КЊИЖАР В. ВАДОЖШ у ееогра Може ое до6 'Ти: Бародно благо По Босни, Херцеговини и сусједни крајеоима. с А к у II и о Мехмед-Вег КааетановиИ-Љубушак. Цена 2 1 / 2 дин. ЕО ЈЕ УБИЦА КРИМ ИНАЛНА ПРИПОНЕТКА СА 3 СЛИКЕ, Цена 1 дкн. 1—1

Кабине I реда за мушке од особе Галер"ја II реда за мугоке од осоое Кабине I реда за женске од особе Га.черпја II реда за женске од особе за децу женску до 10 год. плаћа се за мушку до 4 год. плаћа се Старија мушка деца у женске дане непрпмају се, Спошт >вањем Иоста Димитријеви1ј 188 4—6 амамџпја.

п. 80 60 60 40 20 20

ДОЕЛР КОСТ.

У к'.Фапп к >д „Позоришта" узео сам кујну, примам абонман за каФану п ношење код куће, са врло умврен ценом а о-врсно добрим и укуснпм јелом боће сваки послужеп.

195 5—5

Сиоштов^њем ЈозвФ Хедрих угоститељ.

ОС1ТО©ООООО0©0ОО@ОО©©

Ц Ш агаме С.А. АЛЛЕНА/ Јветспо ЧУВ Е Н А § ВОДА ЗА ПОДМЛЛђИВАЊВ КОСЕ, ! Она јо ваиета дивно оакршоиотно, , !она ј 1ПЈтробо.м да о поои младолпкост прилшњу 6о;у, Ујо,1,!'о " раетењо коее [ ноо.ма нодчомаже, лочн главу од перута, ; ј II друге кожне болеети, адаје ванред• ну лепо гу, пријатно омнриси коеу. Сгиаршпг? јо V .Товдппу: П4 4: П '. Д о г тчам Р'0\- К-%" Може Се добпти у варошкој а потецп код Јован ј Дилбера.

0 г л а с и

„Настјјвпвк" излазч у дв <мееечним свескама од до 6 табака и ст.је иа чланове ПроФ. Дгуштва годишњ шест динара, п лугодипгне три динара, а за друге прет платнике годишње десет дппара илп 5 Форипата, полугодишље пет динира или 2 50 Ф .р.—Претплата се шаље благајнику Пр Фесорског Друштва, г. Бориславу Б. Тодоропићу, ироФес Ј>у, В оград, поштанска ул. бр. — Претплату изван Србпје прима и књпжарнкца Велимира Ва- Ј е Д н У в ише година

Гостионица нрвог реда код „Татар Богдана" Издаје се од 1 ог маја на

Иашше за израду цигаља с нарним и ручним нокретом но опитаним системима и од најсолидпијег строја за јевтину израду зндских фасоиих, шуаљих г^игаља, ватро отаориог камења, сироводних г^еви, тротоарних и дворишних илоча, цреиа, францусирг фолц - г^реиа, нречног и цементног камења и т. д. Проспекти се шаљу беснлатно 1.оиЈ$ Јадег , Мазсћјпеп-Раћпкап*, ЕћгепСе1с1-Со1п. десввв * оашкн уредник Исра Тодоровић. Одговорни уредник Свет. Јаношвнћ Штампарија код „иросвет^И^оришниТ^брЈ

ложиће у Ееограду Уреднпштво и отправнпштво „Наставнпка" јеустану друштвене уираве, Спасовска улица, бр. 20- — Рукописи шаљу се угеднвштву. Онн се не враћају. 15. Фебруар^ 1890 г. Београд. Уредник г Наставника" Пера Ђор-ђевн-ћ.

под кирију. Иогодбе ])адн треба се обратити Иараћин Наталији Богдановићева удови 181, 5-6

~<№!ИВДВЖ|)1Н|0(!! Ц1"Ј<