Male novine

ШТЕРНБЕРГА А РМИНА

'ОПСТВЕНОГ ПРОИЗВОДА

КУЂА НЕЕМА1ЧХ—ГАСНАРБТЉЕ; Ј. ВОТЈЕЕф е* С1е. 8ТЈССЕ8 Машинрки инжињој)и 31 г 33 улица Вотос! у Паризу. Одликоваии крстом ночасно лсгијо 1888, двема златннм мсдаљама и чланством Жирија у Барсолони 1888 и са 4 медаље златне на светској изложби 1889. Справо за босиреЉдно Фабриконан >с разних пиЦ сагасовима лимонаде, содне воде, вина пеиуше^их. Ови су анарати јодини који су носрсбрсии изнутра и који нроизводе нића адрава и иријатна.

,№ Сонетвена илрада свију сората виолина, 'у бубљева, добоша, тасова, дрвоних, лсталних '>■ ц илеханих ипштрумоната ва свирање, н>и ј . хових саетавних делова и прибора. '■} Илустровани цсвовапди шил.у ее беср платно. 0 хармонивама шил.у ее засебни Ж ценовници. Ноправке ее врше крло тачно. Л При поруџвини вал.а цену унапред но• слати, јер се ал Србију нахнаме — повДаке — не може поелатн.

сваке Формс и од свију боја врло простих и солидних. Шаљемо беснлатно цсновнике.

КОЛИЦА

Вел. Градишкој Штедионици иотребан је стручан књиговођа, који поред ерпског влада и нсмачким језиком. Сваки који би се онога иримити хтео, нека у својој писменој понуди, иоред нужиих докумената, изјави и за коју плату пристаје да служи. Рок пријаве траје до 12. Авгуета о. г. закључно. Управа Вел. Градишке Штедионице. 579, 24, 26, 28.

за возање деце са н оез колевке

за децу врло солидне израде добија се

у највећсм избору у трговини

АДОЛФА РЕШОФСКОГ Ш|Ш§ нређе А. Путник »код Трубе" из унутрашњостн извршујем тачно и солидно

Поруџбине

Најве^е и најугледније нњижарско издање у Срба,

„Мешозе Нова Победа Науке! Најновији Проналазак! При његовој мштреби добија оеедели потрошилан, најочевидније оби.ћежје ,\1ладоеги пређа шљј, природну боју к лепоту носе. Осим тога, чисти перут, снажи темењачу па се коса поново замлађује, учсста и бујно расте. Има је у две величине ; добија се у свим аиотекама, дрогеријама и нарфимеријама ио евом евету. Депо : Рап8, 26 Еие ЕМеппе Магсе1; е1: а 1оп<1гев. Главно стовариште ва Срби ју има : Бошко Пиколић Дрогерист. Београд : Књаз Михајлова улица.

Препоручујемо ово дивот-дело. које је најзгоднијс ири сваковрсним нриликама

имам доста на главном стоварншту и продајем: На вии/е 100 Флаша од 1000 гр. дин. 50'100 Флаша од 500 гр. дин. 36'Потрошаче, пагрноте, докторе и аиотекаре умољавам, да се заузму да што више нашу домаАу воду преиоручују, пошто је призната од најстручнијих лекара да је најбоља и најздјгавија за гем/Ге. Јуна Београд ГлАВНИ ПРОДАВАЦ 508,12—15 Сигаа Р. Обрадови-И

Да би „ Певанпја" у срце иашега народа докрсти .могла, и да би је сваки честити и најсиромашннји Србин набавити могао и с њомс свој стол украсио — рсшисмо, да од сад „ П еванији", том ремеп-делу, цену знатно, тако реКи у аола саустимо, и да тим начином сваки Србин, Срнкиња и Српче свог до данас највећег пееника З мај- Ј ована Ј овановиђа и његове неумрле умотворине унозна; а уједно сматрамо за дужност нашу — када већ толико грдан капитал у књиге српске — а нарочпто у „ П еванију" З мајеву уложисмо и жртвовасмо — да нашем народу иружимо јефтину и корисну а и здраву душевну храну. ШГ Ове знатно спуштене цене „Певаније" вате сжо за готов новац и без инанвог рабата. "V фнлијал књижаре Бра^е [VI. Попови^а 519,12—20 Кноз Михајлова улица број 15.

Власнпк п главни уреднпк Пера Тодоровпи. Одговорни уреднпк Св. Јаношевић. „Смиљево" — штампарија Пере Тодоровића