Male novine

у'Ј Л

60

НЕД.ЕЉА 23. СЕПТЖМБРА 1890.

т сдика III

ИЗЛЛЗИ СБАКИ ДАН

БРОЈ 10 П. Д. ПЕНА ЗА СТРАНЕ ЗЕМЉЕ ЕА ГОДИНУ 30 ДИНАРА ЕА 110 ГОДИНЕ 15 „ НА 3 МЕСЕДА 9 „ НРЕТ1Т ЈОТОШ

ИиСМА И РУКОПИСИ ШАЉУ СЕ ВЛАСНИКУ Г МАЛИХ НОВИНА" ЦАРИГРАДСКА УЛИДА БРОЈ 6.

Претплата се прима код свкју пошта у Србији

ДНЕВНИ ЛИСТ ЗА СВАКОГА -ххПретплата из унутр. полаже се само код пошта 13а Београд нема претплате Р§*~ ЛИСТ Сћ ПРОДАЈЕ НА БРОЈ -§»

ПЕНЕ ОГЛАСИМА На првој страни од петитног реда 20 пара дин. а ,на четвртој од петит реда 10 пара дин. ПРНПОСЛДЕО стдга 50 ПАРА ДИН. СД ПЕТИТНОГ РЕДА ШШЕ ШТШ

ОГЈЛСИ ЈЕВТИНО И СА СДИКАМА

З А СВАКО ОГЛАШЕЊЕ ПЈАЋЛ СЕ ДГЖАВНЕ ТАКСЕ 20 ПАГА ДИН.

ВЕЋИ ОГЛАСИ 110 ПОГОДБИ

ПРОДАЈУ Л030ВА | прве државне класне лутрије врши наш завод БАЛКАНИЈА, како за Београд, тако и за целу Србију и иностранство. Лозови ће ее нродавати у нашој канцела* рији, цариградека улица број 6 (енрам Коларца), у нашој књижари „Код Св. Саве" (еирам позоршн* та на углу) и у нашој Штамиарији Смиљево на, Енглезовцу, а по потреби и жељи наш ће нове* реник доћи купцу и у етан. Један цео лоз кошта 24 динара у еребру, али кунац по жељи може узети и иоловину (12) четвртину (6) или еамо оемину лоза (3 дин). Лозови ће почети уекоро да ее продају, а прво вучење биће 3. Јануара идуће 1891 г. Највећи је добитак у првом вучењу 20 хи* љада динара, Свака наша муштерија добиће бесплатно један број „Малих Новина" у коме ће ее говорити са* мо о овој лутрији и где ће бити изложен цео нлан вучења, сви згодитци, еве законске одредбе о овој лутрији, у опште, ту ће бити оиисано и раз* јашњено еве, тако, да и вајпростији човек може знати, како ее игра на овој лутрији. Препоручујемо ее нарочито нашим пријатељњ ма и у опгате муштеријама из унутрашњости и молимо их да нас почаствују својим поверењем. Ко би хтео да узме који лоз, али ее ломи, јер не зна како ће тећи цела етвар, нека ее ос> лони на нас, само нека ношље онолико новаца колико је решен да потроши на лозове, иа ћемо му онда ми еве остало удееити, и ми ћемо муј одредити да ли је боље да узме један цео лоз,| или два ио нола или четири но четврт и т. д. У опште наше муштерије имаће еве могуће олакшице, евакоме стоји на услузи да га о све* му обавеетимо. Поруке (е иовцем) ваља слати на адрееу: Пери Тодоровићу књижевнику Београд. ' „БАЛНАНИЈА."

ЗА ОРОДАЈУ Једно

♦♦♦♦♦ ♦ ♦

Наш мили и незаборавњени милош исиусти своју млађану душу у 17-ој год. свог живота данас 21. ов. м. у П 1 /^ часона ире подне. Ову тужну вест јављамо иријатељима и познаницима. Ожалошћени: мати : Персида Ђ. Белкић браке : Коста Белкић магистар Фармације, Милан 22, 23, 24 БелкиЂ медецинар.

I ♦ I I

БШРАДСКА ЗАДРУГА ЗА ШЕЂУСОВНО ПОМГАЕЕ И ШТЕДЕУ Прима у залогу и Срп. држ. обвезнице са поготциеда Дуванске лозове одШВВ-ме год. и на њих дајенаиме зајма осам—8динара ио комаду. •>;•<• Улоге — капитале пригла на штедњу и руковање, у сребру, у дукатима и у наполеондорииа, а без обзира на величину сугу§е. Бр. 1541. Београд, 6. Септембра 1890. год. 16, 20, 23, 30. УПРАВА.

695

♦ I ♦ I ♦ $

РаФове са стакленим орманом и тезга, све фло* .{.сровако у дубром стању. ;>а погодбу упитати Н, Антонијеви^

7211,1,-:

ТКРАЗИЈЕ Л2 19.

ОДЕЛЕЊЕ у мојој кући испод позоришта до само Чукур-чесме издаје се под кирију од идућег Митрова-дана. Исто се састоји пз три собе, предсобља, подрума кујне и собе за млађе. У авлији има бунар. Издаје се само за мању породицу. Месечна кирија 80 динара. Вел. Анти^ 716—3—3 пнспектор мии. грађ'

У ДОБРАЧИНОЈ УЛИЦИ СНРАМ ЦРВЕНОГ КРСТА Од мојих двеју кућа, ону у нартеру са 10 оделења и свима удобностима, дајем под кирију, коме је нотребна, нека се потписаном ради но* годбе јави. 19. сеитембра 1890. год. У Београду. Носта С. Здравковгк 710 20 23 20 29 2 трговац.