Male novine

Наштампан је и може се добитк у књижари А. Пурића, и Валожића код свију књижара ио Србији

( еа1ГЗОК ^ ЕЈ1К ) аИ* у Магдебург-Букау-у тВг 65 МЕДАЉА И ПРВИХ НАГРАДА 11Г ПРЕИОРУ'!>*ЈЕ И РАЗАШИЉЕ ноглавито: 1. РЗ Г ДБ Е-МЛИН ОВЕ-СТУПК сваке врсте, као Повлашћене стуие за млевење цемента, згуре крваца, шамоте н т. д. Ексцелзиор-мдннове (иатент грузоно) за уситњавање сточне хране, као и за самлевање строја, бојс шећера, цигуре кемикалија итд. Од године 1880 до конца 1889 продато 10000 ком. Машинс за туцањс камења, млинове са ваљцима, жрвњеве, ступе, дезинтергове итд. — Оправе за припрему златних и сребрних руда. 1. ПРЕДМЕТЕ, потребне за жељезнице гдавне, секундарне и коњске, за Фабричне колосеке, као: нросте и енглеске скретнице, жабице и укрснице окретнице и пренеснице, ливене каљене точкове, осовине са точковима и лежиштем, товарна кола и т. д. 3. ВАЉАВИЦЕ за лимове, жице и гвожђс разног калибра, за бакар, олово, цинк, калај итд. 4. ПРЕСЕ, нарочнто хидрауличке са цилиндрима, од ливеног ка.т.еног гвожђа и од ливеног челика. 5. ЧЕКРКЕ сваке врсте, ручне, иарне и хидрауличних чекрка. — Хидрауличка витла. — Хидрауличка вратила.

КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ

ТЕСТЕРЕ, 4 разне величине, просте а солидне конструкције, за сечење гвожђа, челика, туча и т. д. у ладном стању. Конзииус-регулаторе Столове за цртање најсаЕршеније центрифу- нарочито конетруисане галне регулаторе

КРЛЈЖСКИ ОКРУТ.

заетупнмк за Србцју: А. АТТТОНОВИЋ у Београду, 116 дубровачка ул. 64 16—26

СИРОТАН ЂАКВелике школе, сирема ђаке из гимназија или реалке, иарочито из језика, под врдо повољним условима и са гаранцијом. Упитати уредништво или у „Балкаиији." 719—2—3

110 НОВОЈ 110ДЕЛИ ЗА 111. РАЗРЕД ОСНОВНИХ ШКОЛА. ИЗРАДИЛИ В. ТИТЕЈ1БАХ проФесор и К. ШРЕПДОВИЋ учжтељ ИЗДАЊЕ ИЊИЖАРНИЦЕ А. ПУРИЋА Наручбине треба слати књижари А. Пурића, која ће сваку поруку брзо и тачно отправити. 711 20. 23. 27

ВЕЋИХ СТАНОШ1ШМ ва за пздавање у госнодској улици бр. 29. Фронт поп Лукина улица бр. 17. Унитати Ану Јовановић у истој кући.

М' К 6 Д с р п с к Е К Р А Љ И~Ц~Е ~Ш НОВУ ОТБОРЕНУ помодну МануФантурну и Пла< ј тнарску радњу код |

Нова Победа Науке! Б ај новији Проиалазак! [![>и његовој употреби добија оседели потрошилаи, иајочевидније о6и.не;кје младоети пређашЈћу, нриродну боју и лепоту косе. Осим тога, чиети перут, сиажн темењачу па се коса иоиово замлађује, учеста и бујно расте. Има је у две величине ; добија се у свим анотекама, дрогеријама и парфимеријама по свом свету. Депо : Рапв, 26 Еие ЕМеппе Магсе1; е! а 1опс1ге8. Главно стовариште ва Србију има : Бошко Николић Дрогерист. Београд : Књаз Михајлова улима.

! ДУЋАН са финим излогом, 3 ИВАРТИРА леио украшени са свима удобностима, са балконом и без, на I. и II. сирату, за већу и мању Фамилију, 3 собе за самце на III. спрату, улица Краља Милана Ж? 1. 2 ДУЂАНА са излозима и 2 ! КВАРТИРА у авлији , улица цариградска № 10. — Од 1. новембра издају се под кирију. Цена умерена. 723,3—6 Риста МиленковиИ.

КОЈА СЕ НАЛАЗИ У КУХИ Г. РиСТв МилеНКОВИћа У КРАЉ МиЛАНА УЛИЦА БР. 1 ДО ВЕЛИК0Г БАЗАРА. Снабдео је, са иајновијим модерним и укусним еспапом у богато стовариште као ; Штофа за женско одело, Молдона , Даментуха аоркета, у великом избору платна разноврсна у свакој ширини кончана, полукончана и памучна, коноФОса , оксФорда, цвилика, Фула бела и у разним бојама конаца енглеског и све другу што у платнарску и мануфактурну радњу спада. ВЕЛИКИ ИЗБОР мушког и женског рубља свилених марама, ок' вратника и разноврсних кишобрана; ЦВЕЂА, ВЕНАЦА. Валова и нотнуне деверске спреме. Трико рекли у најновијем Фазону и то све по најумеренијој цени. Молим за мпогобројну посету.

НА1Н0ВИ1Е СТОВАРИШТЕ ™ЈШј МУЗИКАЛНИХ ИНСТРУМЕНАТА 1«јјј ■кемане са и без нутија, виола, чело, флауто и > нларинете од разна дрвећа израђених, армонина разних од једног и два реда онарина-штимооане разне величине. Мале вергле и разне швајцарсне ТтЖ музине. Херофони са разним српским и стран. комадима. Жице од црева, срме, челина и свилв у најбољој каквоћн и еве остале приборе за горе наведене инструменте. Ђемане нарочито удешено за ђаке са фин . гудалом, колофоном и резервном жицом од 10 дин. на више. Поруџбине из унутрашњостн извршују се тачно и солидно. Понизни АДОЛФ РЕШОВСКИ пређе А. Путник.

С аогитовањем СИМОН ХАСОН код Српске Краљице

Власиик и одговории уредиик Пера Тодоровић.

, СмИЉЕВО " ШТАМИАРИЈА ПеРЕ ТОДОРОВИЋА

- - - ч/к